• Arrangör

Gröna Lund

 

 

 

Bandet bakom superhitsen ”Kryptonite” och ”Here without you” kommer till Sverige. Det står nu klart att 3 Doors Down gör sin enda Sverigespelning på Gröna Lunds anrika Stora Scen den 7 juni kl. 20.00.

3 Doors Down bildades 1996 i Mississippi (USA) av ett kompisgäng vars enda mål var att få spela in en skiva. Deras första låt ”Kryptonite” plockades av en slump upp av en radiostation och blev en superhit. De fick ett skivkontrakt och släppte första skivan ”A better life” som sålde över 6 miljoner exemplar.

 

Idag är 3 Doors Down ett av de hetaste rockbanden i världen med sex släppta skivor och över 20 miljoner sålda album. Bandet är just nu aktuella med singeln ”One Light”, en helt ny låt tagen från deras Greatest Hits-album som släpptes i november förra året och som innehåller nio listettor på Billboard (USA) och tre nya låtar. Den 7 juni kl. 20.00 gör de sin enda spelning i Sverige på Gröna Lunds Stora Scen.
– 3 Doors Down har ett otroligt bra sound med en blandning av hård rock, meningsfulla texter och sköna ballader. De här killarna spelar nästan 300 gig om året och har i stort sett bara hits på sin repertoar. Det säger sig självt att det utan tvekan är upplagt för en riktigt grym konsertkväll, säger Gröna Lunds programchef Kenny Mattsson.

 

3 Doors Down är:
Brad Arnold (sång), Todd Harrell (bas), Chris Henderson (gitarr), Chet Roberts (gitarr) och Greg Upchurch (trummor).

facebook.com/3DoorsDown

www.3doorsdown.com/


3 Doors Down

 

 
www.gronalund.com

KONSERTSOMMAREN 2013
Med Gröna Lunds entrékort Gröna Kortet har man fri entré hela säsongen, inklusive alla konserter. Gröna Kortet kostar 220 kr och går att köpa i Gröna Lunds webbshop. Följande konserter är hittills bokade på Gröna Lund:

 

Fun. – 4 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Sabaton – 23 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Whitesnake – 5 juni kl. 20.00 på Stora Scen
3 Doors Down – 7 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Thirty Seconds To Mars – 19 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Bad Religion – 25 juli kl. 20.00 på Stora Scen
The Tallest Man On Earth – 2 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Slayer – 7 augusti kl. 20.00 på Stora Scen