acdcrockorbustart

Datum: 28/11 – 2014
Bolag: Columbia

Behöver vi verkligen ett nytt AC/DC-album..?

Man kunde nästan tro att det var dags för kungagubbarna att lägga sina instrument på hyllan och njuta av en välförtjänt pension efter förra albumet, Black Ice. Ett album som höll hög kvalité rakt igenom och hade några låtar som stack ut lite extra mycket, precis som sig bör när det kommer till AC/DCRock or Bust är ett album som håller hög kvalité rakt igenom, men har dessvärre inga låtar som fastnar på minnet.

Det har varit stora rubriker kring bandet på sistone, dock av det negativa slaget. Trummisen Phil Rudd har blivit ertappad med mängder av kokain och även blivit anklagad för mordplaner. Den fantastiska rytmgitarristen Malcolm Young lider av demens och kunde därför inte spela in något album, varpå hans brorson Stevie Young tog över yxan.

Rock or Bust har som tidigare nämnts inga speciella låtar som sätter sig på minnet, förutom titelspåret som känns sådär old school AC/DC:aktig, dock ska det sägas att deras lägstanivå är högstanivå för en hel del andra band. Som sig bör när det kommer till AC/DC innehåller albumet ett antal låtar med ordet ”rock,” närmare bestämt fyra stycken. De flesta behandlar viktiga ämnen såsom rock och kvinnor och sträcker sig över 35 minuter. Det finns dock en brist på variation och en känsla över något ofärdigt infinner sig, vilket gör det svårt att motivera en extra genomlyssning.
Tacka vet jag Brian Johnson som fortfarande har en fantastisk stämma och Angus Youngs snygga bluesskalor samt solon.

Rock or Bust är ett album som endast kommer tillfredsställa bandets hardcore-fans.
Hur mycket jag än älskar AC/DC hoppas jag att Rock Or Bust blir deras sista album, då har de i alla fall någorlunda slutat med hedern i behåll.

Du kan köpa Rock or Bust via iTunes.

Bäst: Öppningslåten Rock or Bust.
Sämst: Play Ball och brist på variation.
Betyg: 5/10

Skribent: Jonas ”Madman” Persson