• Video

AggressiveChill

Rambo/Sony Music

Release: 2013-10-09

Before My Breath Holds Me Down följer upp den självbetitlade debuten som i sin tur följdes utav Destination 7734. Det blir sammanlagt tre skivor.

I pressreleasen räknar man också upp meriter så som: ”Bandet har spelat med band som Europe, Mustasch, Hardcore Superstar och Lillasyster, sålt över 3000 fysiska skivor på föregående album och är höstens tyngsta släpp från Rambo Music.”

Får man skriva att detta låter exakt som bandet heter? Lite avslappnat aggressivt. En del grunge, det låter uppenbarligen Alice In Chains och Soundgarden, blandat med Corroded, Volbeat och Mustasch. Det senare är kanske inte konstigt då skivan är producerad utav Tobias Lindell, Bohus Sound, som även bl.a gjort just Mustasch.

Om ärligheten skall fram så har jag lite svårt för en röst som duplicerats så många gånger som Mikael ”Willy” Wilhelmsson’s har gjorts här, jag saknar lite råhet helt enkelt. Trots det så sjunger jag hest, med eftertryck, med honom i ”Watch me now…Release me now!” i Snake. Gitarr och trummor som bygger upp till refrängen är medryckande och trots att låten är mestadels släpig så är den kraftfull.

Black Bush har en snygg gitarrslinga som sätter sig och det är någonstans här som jag förlikar mig med och börjar ordentligt gilla att trummorna är en aning loja. Per Bjelovuk med stockarna driver framåt men med, stundtals, en lite nonchalant känsla. Jag säger inte att han inte slår hårt.

Vad kan jag säga? Alla i detta band gör sitt jobb UA på skivan och det är ett snyggt album. Gillar man tidigare nämnda akter så bör man kolla upp detta och om inte Bandit-lyssnaren gillar Aggressive Chill så får jag köpa en ny hatt inom kort.

Får jag rekommendera dig att gå och se detta band live? Gör det bara.

Köp skivan HÄR.

Bäst: Snake och 7 inch.

Sämst: Jag har svårt för Before The Plunge.

Betyg: 7,5/10

Skribent: Dave

facebook.com/aggressivechill

 

Before My Breath Holds Me Down