airbourne-breakin-outta-hell-album-cover-1

Datum: 23/9 – 2016
Bolag: Spinefarm Records

Runnin’ Wild, No Guts. No Glory och Black Dog Barking är alla nutida ”klassiker” i ren AC/DC-anda och Airbournes fjärde verk Breakin’ Outta Hell ändrar inte på detta, snarare tvärtom. Airbourne visar att de är rättmätiga efterträdare till ett av världens största hårdrocksband. De är bara lite snabbare, hårdare och bättre än farbröderna.

Breakin’ Outta Hell följer samma tematik som föregående album. Joel O’Keefe sjunger om musik som aldrig kan bli för hög, om kvinnor, sex och alkohol. Utan att för den sakens skull bli löjlig eller sofistikerad, Airbourne håller en fin balans på sina texter. För oss penisbärare finns det en igenkänning i låten Down on You; ”When I was a boy, I played with my toy, every single day, ooh it was a joy”.

Musiken är som sig bör – old school rock’n’roll med oändliga riff, långa genomtänkta snygga solon och medryckande refränger.
Airbourne lever för rock’n’roll på samma sätt som Bröderna Hårdrock lever för Iron Maiden och det märks tydligt på den kvalité de levererar.

Är du ute efter ett album fyllt med djup och känslor så är Breakin’ Outta Hell helt fel för dig, men är du ute efter ett riktigt svängigt album som doftar old school rock’n’roll, då har du kommit helt rätt.

Du kan köpa Breakin’ Outta Hell via iTunes.

Betyg: 9/10

Skribent: Jonas ”Madman” Persson