Anthrax

Datum: 26/2 – 2016
Bolag: Nuclear Blast

Förra året visade Slayer att de fortfarande är herrarna på thrash-täppan med Repentless. Förra månaden släppte Megadeth sitt nya efterlängtade album, Dystopia, som redaktionens JimJim belönade med betyget 8/10. Förhoppningsvis släpper Metallica ett nytt album under årets gång, där de går tillbaka till Master Of Puppets-rötterna.
Nu har stunden kommit för de yngsta bröderna i ”The Big 4” att spänna musklerna. For All Kings är ett album som består av klassiska thrash-riff blandat med mer lättillgänglig radio-thrash.

For All Kings går starkt ut med You Gotta Believe, en framtida klassisk thrash-låt där Anthrax gör alla rätt. Snabba thrash:iga riff, ett fantastiskt solo och en överpepp Joey Belladonna på sång, som får en att skrika med i refrängen. Efterföljande Monsters At The End och slutlåten Zero Tolerance går i samma fotspår, de fullkomligt krossar. Dock blir det inte bättre än så här.

Potentialen till ett nytt klassiskt thrash-album finns där då varenda låt består av små beståndsdelar som får hjärnan att vakna till. Introt till Suzerain och Evil Twin osar så mycket 80-tal att själen blir glad. Belladonna är övertaggad och gör sin bästa sånginsats på många år, men ändå faller Anthrax på sin ”snälla” thrash. For All Kings tänder inte riktigt till, förutom i ovan nämnda låtar, och det blir svårt att motivera sig till att lyssna genom albumet från början till slut.

Hade de däremot släppt en EP, då hade betyget höjts två steg.

Du kan boka For All Kings via iTunes.

Betyg: 6/10

Skribent: Jonas ”Madman” Persson.