Catacombs_of_the_black_vatican_album_cover

Datum: 8/4 – 2014
Bolag: Mascot Records

Det finns ett antal självklara saker här i livet. En av dem är att vissa artister kommer att göra dig besviken någon gång under deras karriär, speciellt inom musikvärlden. Vissa artister blir självgoda och försöker rida på den våg som en gång gjorde dem stora, enda tills de lägger av – de blir helt enkelt en billig kopia av sig själva.

Lyckligt nog lider inte Zakk Wylde av detta problem, oavsett hur mycket som förändras inom musikscenen runt omkring honom. Black Label Society flexar sina muskler och lyckas gång på gång att blåsa bort sina konkurrenter med varje albumsläpp. Catacombs of the Black Vatican fortsätter en tradition som går ut på att leverera käftsmällar i en hög växel, dock finns det även en hel del ballader för återhämtningens skull.
Vare sig det gäller låtar som den gitarrskrikande Fields of Unforgiveness eller den mer bluesiga My Dying Time så låter Zakk Wylde bättre än någonsin. Hans röst är lika finslipad som hans solospel, vilka är många och väldigt avancerade. Catacombs of the Black Vatican är gitarronanistens våta dröm.

Zakk Wylde visar även att han kan ta ner tempot en aning med den vackra dängan, Angel of Mercy, vilken mycket väl kan vara en av Black Label Society’s bättre lugna låtar. Damn The Flood får en att vilja luta sig tillbaka i soffan med en kall öl (eller i mitt fall, cider) i handen och headbanga till de ljuvliga thrash-riffen.

Med Catacombs of the Black Vatican visar Zakk Wylde tydligt att han inte tänker ändra sig för någon eller något. I slutändan är det väl egentligen det som rock ‘n’ roll handlar om?

Du kan köpa Catacombs of the Black Vatican via iTunes.

Bäst: Damn The Flood.
Sämst: Inget nämnvärt.
Betyg: 8/10

Låtlista:
1. Fields of Unfogiveness
2. My Dying Time
3. Believe
4. Angel of Mercy
5. Heart of Darkness
6. Beyond the Down
7. Scars
8. Damn the Flood
9. I’ve Gone Away
10. Empty Promises
11. Shades of Gray

Läs Madmans intervju med Zakk Wylde inför albumsläppet HÄR.

Skribent: Jonas ”Madman” Persson.