blacktempleitallendscd

Datum: 28/8 – 2015
Bolag: Century Media/Razzia Notes

Ett av Sveriges just nu mer intressanta nykomlingar stavas Black Temple. De har skrivit kontrakt och släppt sin debut It All Ends via Razzia Notes, ett dotterbolag till Century Media som grundats av Anders Fridén (In Flames). Turnerat runt med The Sword under deras Skandinavienturné och ska snart ut med In Flames under deras Europaturné. Missa inte!

Det är en svår uppgift, men skulle man placera in Black Temple i en viss genre hade det blivit en blandning av postmetal och hardcore. Detta är något helt olikt vad som hörts innan och It All Ends växer vid varje genomlyssning, den griper tag i en direkt och vägrar släppa taget. Albumets tema om undergång och olycklig kärlek känns väldigt genuin.

Black Temple må vara en trio, men med tanke på hur stort och brutalt det stundtals låter skulle man kunna tro att bandet bestod av en hel orkester. Det är snabba riff som blandas med lugna melodier och höga vrål/skrik.
Sången består av ren och skär känsla medan basen mullrar, cymbaler går på högvarv och en nedstämd gitarr harvar på. Det är skrammel av den ljuva sorten.

Black Temple avslutar albumet med, ”I never wanted you to fall in love with me”, vilket förmodligen är världens svåraste uppgift då It All Ends är helt fantastisk.

Du kan köpa It All Ends via iTunes.

Betyg: 9/10

Skribent: Jonas ”Madman” Persson