Bleeding

Datum: 30/4 -2014
Bolag: Rambo/Sony Music

Bleeding Utopia drar fram likt ett mullrande åskmoln med sitt andra album Darkest Potency. Det är precis så hårt som death metal ska vara. De lyckas inte revolutionera sin genre vilket inte heller är meningen, utan istället underhåller de en från början till slut. Dock saknas det en väldigt viktig ingrediens, speciellt inom denna genre, vilket är variation.

Darkest Potency börjar starkt med Blackest Of Bloods. Tyvärr blir det inte bättre än såhär.
Introt består av det välkända citatet ”We are all evil in some form or another. Are we not?” – av seriemördaren Richard Ramirez. Gitarrerna kommer in och David Ahlén ger ifrån sig ett ondskefullt vrål innan trummorna, som ingen annan än Kevin Talley (Six Feet Under, Chimaira, Dying Fetus, Slayer med mera) står för, tar vid. Blackest Of Bloods, som lätt hade kunnat vara skriven av den tydliga inspirationskällan Amon Amarth, är en god indikation på hur Darkest Potency låter alltigenom. Det här är inget album för de svaghjärtade.

Missuppfatta mig rätt. Produktionen är i toppklass, ljudet är riktigt bra och det är väldigt lätt att urskilja de olika instrumenten, men som nämnt innan lider Darkest Potency av brist på variation. Det bildas lätt en känsla av att de återanvänder sina riff och trumspelet, som är en fröjd för örat, blir lätt enformigt. Trots att det saknas variation blir Darkest Potency aldrig tråkig, vilket beror på energin och hungern hos bandet.
Att David Ahlén besitter en fantastisk röst som påminner om en ung Anders Fridén (In Flames) gör inte saken sämre. Denna röst backas sedan upp av snygga melodiösa gitarrslingor och hela Darkest Potency osar av potential, som dock aldrig riktigt kommer fram ordentligt.

Darkest Potency underhåller från början till slut och blir aldrig tråkig, men den blir snabbt bortglömd, vilket egentligen bara ger en anledning till att trycka på play igen.
Plus, Darkest Potency är ett riktigt bra album att ha med sig på gymmet om man vill slita hårt, vilket gör den till ett godkänt metalalbum.

Du kan köpa Darkest Potency via CDON och GINZA.

Bäst: Blackest of Bloods.
Sämst: Brist på variation.
Betyg: 6,5/10

Låtlista:
1. Blackest Of Bloods
2.Your Kingdom Will Fall
3. This Is Where We Die
4. I Will Return
5. All Life Withers
6. Your Lifeless Sire
7. Bring Me Your Dead
8. Until Death Collects Them All
9. Nighttime Divine

Skribent: Jonas ”Madman” Persson.