Blessthefall

Datum: 18/9 – 2015
Bolag: Fearless Records

Move along, nothing to see here” – Officer Barbrady (South Park).

Blessthefall är tillbaka med sitt nya album To Those Left Behind, ett album som lär få fansen att skrika: “De sjunger rakt in i mitt hjärta. Deras texter betyder allt för mig, hur skulle jag överleva utan dem?”. Personligen tycker jag att albumet hör hemma i papperskorgen på datorn, så bra är det.

Faktum är att To Those Left Behind är ett horribelt och intetsägande album. Det är svårt att hitta några egentliga höjdpunkter, förutom skriksången som är något av det ovanliga, men så fort Justin Bieber-sången kommer in försvinner peppen. Den komersiella ådran är tydlig – ett lite “hårdare”, radiovänligt album. Musiken är inte ett dugg ny, man bryter ingen ny mark och det finns ingen potential till det heller. Det är så intetsägande att du som lyssnare inte vet vart på albumet du befinner dig.

To Those Left Behind hårdtestades på gymmet, men kopplades fort bort till förmån för Rihanna från gymhögtalarna. Då är det illa. Skulle du mot all förmodan vilja köpa To Those Left Behind så gör du det enklast via iTunes, dock kan jag rekommendera att du lägger pengarna på en saftig kebabpizza istället.

Betyg: 2/10

Skribent: Jonas “Madman” Persson.