Släppt 27/9-2011
DGC / InterScope

År 2003 släppte Blink-182 sitt självbetitlade album som länge såg ut att bli bandets allra sista släppt. Tom DeLonge bildade kort därefter bandet Angels & Airwaves och de andra två medlemmarna, Mark Hoppus och Travis Barker, bildade +44. Båda dessa band visade prov på mognare musik än den vi var vana att få från Blink-lägret. Med facit i hand så kan vi väl säga att samtliga släpp från dessa band lämnade mer att önska. År 2008 överlevde Travis Barker mirakulöst en flygplanskrasch, och det fick uppenbarligen medlemmarna att fundera. Till slut kom man fram till att det är dags att lämna gammalt groll bakom sig, och 2009 stod man på scen tillsammans igen. 2011 kommer alltså Neighborhoods, den regelrätta uppföljaren till 2003 års självbetitlade album.

Det inledande spåret Ghost On The Dancefloor låter som något hämtat från en Angels & Airwaves-skiva, medan exempelvis Kaleidoscope låter mer som +44. På det hela taget låter Neighborhoods som en blandning av Blink-182, Angels & Airwaves, +44 och Tom DeLonges insomnade projekt Box Car Racer. Tyvärr måste jag erkänna att spåren av de gamla party-punklåtarna What’s My Age Again? och Dammit är långt borta. De enda spår på denna skiva som närmar sig dessa klassiker är även de två bästa, Natives och Heart’s All Gone.

Singelsläppet Up All Night innehåller ett av de tyngsta riffen bandet har fått ihop, medan låtar som After Midnight och nämnda Kaleidoscope håller ett lägre tempo (tänk: I Miss You eller Always). Detta betyder att det blandas friskt, och därför känns detta album som en värdig uppföljare till Blink-182, även om fansen av bandets tidigare material kommer att skaka på huvudena.

Det finns dock ett större problem med skivan; den kommer i två utgåvor. I standard-utgåvan går man miste om det fantastiska spåret Fighting The Gravity, och missar dessutom det ackustiska introt till Heart’s All Gone, som ger låten en helt annan atmosfär. Däremot måste man på den limiterade utgåvan stå ut med den tråkiga låten Snake Charmer. Men om Fighting The Gravity hade ingått på originalutgåvan så hade betyget fått hoppa ett steg på stegen.

Betyg:  7 / 10
Bäst:
Heart’s All Gone
Sämst: Att alla 14 låtar inte finns med på originalutgåvan.

Jimmy Rimsby