butcherbabiestakecd

Datum: 21/8 – 2015
Bolag: Century Media Records

Take It Like A Man är album nummer två från amerikanska Butcher Babies, ett namn som förståeligt nog är helt okänt för den svenska publiken. Ett band som i början av sin karriär byggde sin image på ”nakenhet”, då de två sångerskorna Heidi Shepherd och Carla Harvey besitter stora tillgångar som de endast döljde med tejp. Nu för tiden har de lite mer kläder på sig och istället för sina looks så låter de musiken tala.

Butcher Babies är så mycket mer än bara en image, bakom all skönhet finns det stora och mäktiga röster. Det var just Shepherd och Harveys sång som gjorde debuten Goliath (2013) både intressant och skräckinjagande, nästan nyskapande. Samspelet mellan de två sångerskorna var tight och imponerande, de avlöste sina growl och skönsång som ingen annan. Tyvärr är inte Take It Like A Man lika imponerande, främst på grund av att den inte känns lika genomarbetad, en aning enformig och lite för lång.

Det finns dock ett par höjdpunkter på albumet, första låten Monsters Ball är som en härlig spark i skrevet. Både Shepherd och Harvey levererar lyrik snabbare än den genomsnittliga rapparen. Det är groovigt imponerande trots onödiga nedtempopartier lite här och där i de olika snack-partierna. Dead Man Walking är snyggt paketerad med hårda riff och ännu mer imponerande sång, även en refräng som sätter sig på hjärnan och får en att skrika med.
Sedan bjuds lyssnaren på bottennapp i form av balladen Thrown Away, som tyvärr är helt malplacerad på albumet. Det största minuset är dock det musikaliska, som inte alls står ut från dagens kommersiella metalindustri. Speciellt inte när vi redan i år blivit bortskämda med snygga kompositioner från band som Sylosis och Iron Maiden.

Även fast Take It Like A Man inte är lika bra som debuten är jag helt säker på att Butcher Babies är ett band att räkna med i framtiden. De behöver bara bygga upp bättre och mer minnesvärda melodier som går hand i hand med den klockrena sången.

Du kan köpa Take It Like A Man via iTunes.

Betyg: 6,5/10

Skribent: Jonas ”Madman” Persson.