childrenofbodomiworshipchaoscd

Release: 2/10 – 2015
Bolag: Nuclear Blast

I Worship Chaos är det nionde studioalbumet från detta finska fartunder. Nuförtiden vet man vad man kan förvänta sig av ett nytt album från Children Of Bodom. Mängder med snygga gitarriff, svårspelade gitarrsolon, massor med dubbla baskaggar och en Alexi Laiho (sång och gitarr) som skriker av sig senaste årens ilska.

I Worship Chaos bidrar inte med några som helst nyheter, förutom att tempot överlag känns långsammare än någonsin förut. Det är synd då det är i de riktiga höghastighetsuppvisningarna som gruppen imponerar som mest. I låtar som Horns och titelspåret visar man varför man gjorde sig ett namn och nästan på egen hand utvecklade en genre. Med gitarriff snabbare än blixten och solon som är ännu snabbare är det svårt att motstå finnarnas charm.

Sen har vi den andra sidan av albumet. Har gruppen någonsin gjort låtar som faller så platt och känns så trista som singelsläppet Morrigan eller det pinsamma försöket till att göra en ny Angels Don’t Kill (på detta album heter den visst Prayer for the Afflicted). Så på samma gång som vi har några av gruppens bästa och tyngsta spår på flera år (förutom de nämnda låtarna i föregående stycke kan vi även räkna med My Bodom (I Am the Only One)) så tvingas de samsas om utrymmet tillsammans med några av  de tristaste spåren gruppen någonsin har släppt.

På det stora hela visar I Worship Chaos inget nytt under solen. Den låter precis så som man kan förvänta sig att en skiva med Children Of Bodom skulle låta. Kanske lite mer obalanserad än vad man är van vid. Men att det var längesedan gruppen släppte riktigt bländande album är ingen hemlighet. Det har ju ändå hunnit gå hela tretton år sedan fullträffen Hate Crew Deathroll kom, som ju fortfarande får ses som måttstocken.

Ett extra plus ska gruppen i alla fall ha för den lyckade covern på Kenny Loggins fantastiska Danger Zone och ett gästinhopp av Wednesday 13 på The Plasmatics-låten Mistress of Taboo.

Betyg: 7 / 10

Skribent: Jimmy ”JimJim” Rimsby