Release: 3/11 – 2017
Bolag: Epitaph Records

The Dusk In Us bryter en fem års lång albumtystnad. Vad som hänt under dessa fem år? Inte särskilt mycket när det kommer till gruppens sound. Gruppens sound är omisskännligt, mycket tack vare de frenetiska trummorna, de imponerande instrumentala insatserna och Jacob Bannon, som i vanlig ordning skriker som om han vore besatt.

Kanske är det den extra långa tiden mellan albumen som gjort att The Dusk In Us känns mer finslipade än föregående album. Kanske är det att gruppen blivit ytterligare ett snäpp vassare på att skriva låtar. Aldrig tidigare har väl låtstrukturerna varit såhär tydliga?

Inledande A Single Tear är en direkt käftsmäll. Under Duress låter som en ångvält när den maler fram i sitt midtempo och låtens refräng kommer definitivt att krossa dina revben. Singelsläppet I Can Tell You About Pain låter våldsamt hotfull och Thousands of Miles Between Us är melankoliskt vacker samtidigt som den vill slita skallen från din kropp. Allra bäst blir det dock i titelspåret, som är en mörk historia och innehåller gruppens kanske allra snyggaste uppbyggnad.

Converge kan fortsätta njuta av det faktum att man kan förknippa bandnamnet med idel bra musik. Om omvärlden gör Jacob Bannon såhär förbannad så hoppas jag att världen fortsätter vara lika skruvad som den är just nu.

Betyg: 8 av 10 bulldozers.