Deathening_Chained_In_Blood_sizeWEB
Datum: 15/5 – 2013

Rakamarow Records

 

Chained In Blood är den andra plattan från Deathening med rötter i både Göteborg och Malmö som kör på det hederliga 90-talsljudet.
I sammansättningen som är densamme som på förra alstret hittar vi Pål Callmer (Gitarr) och Niklas Fridh (Gitarr) från Murderplan och Supraload. Basen är tagen av Pär Hallgren och sången tas om hand av Kalle Nimhagen från bandet Embraced.
På trummor hittar vi Arnold Lindberg som tidigare producerat bland andra Evergrey och In Flames med flera.

Detta band är dock thrash- och melodiös dödsmetall med det klassiska göteborgssoundet.

Det soundet gör sig självklart direkt från start i Self Impaled med små variationer. Inspirationerna till denna platta fullständigt skriker ut sig som självklara.
Rösten är det enda egna och denne är självklar med en komplett blandning av skitighet och ilska som tränger igenom vilket är Deathening’s signum.
Dock är inspirationerna många som man märker i Bleed där bandets variationer kommer fram bättre. Även här saknas originaliteten, riff efter riff känns inte särskilt nyskapande. Visserligen bra riff som är välspelade och en härligt köttig ljudvägg.
Nytänket kommer först en bra bit in på skivan med låten Prepare to Die som dessutom är betydligt tyngre, det är även på detta spår som gitarristernas skicklighet märks mest.
När vi väl kommer fram till den långsammare Butchered Souls Of No Tomorrow försvinner äntligen det generiska och tråkiga ljudet och fram kommer ett sound som man vill höra mer av. Denna känsla lyckas de hålla genom Final Fierce Disdain som tuggar på ordentligt och är en bra slutkläm på skivan.

Bäst: Butchered Souls Of No Tomorrow, trumspelet överlag.
Sämst: Enformigheten och bristen på nyskapande
4/10

Låtlista:
01. Self Impaled
02. Slave To The Kill
03. Bleed
04. Terminal Retribution
05. Beast Inside
06. The Living Burn
07. Ether
08. Prepare To Die
09. Lights Out
10. Butchered Souls Of No Tomorrow
11. Final Fierce Disdain
12. Ceased

Skribent: David Asgrahim Lantz