devildrivertrustnoonecd

Release: 13/5 – 2016
Bolag: Napalm Records

DevilDriver har aldrig gjort mig besviken. Förrän nu. Bandet är tillbaka med nytt material efter en tre års lång paus, och innan denna paus pumpade man ut kvalitativ musik på ett nästan maskinellt vis. Det påminde lite om industri, då album släpptes regelbundet och man visste vad man fick. Det här är något annat.

En av anledningarna till att bandet tog en paus var att frontmannen Dez Fafara återförenade sitt nu metal-band Coal Chamber. Inspiration därifrån tycks ha följt med in i arbetet med Trust No One. Visst låter det fortfarande otvivelaktigt som DevilDriver, men gruppen saknar en del av attityden och bettet som gjorde de så farliga. Det känns lite mjukare än tidigare, även om det förstås fortfarande är stenhårt.

Inför detta album har gruppen dessutom bytt både trummis och gitarrist (vi välkomnar John Boecklin och Jeff Kendrick). Hur detta har påverkat gruppens låtskrivande låter jag vara osagt, men kanske behöver dessa få växa in i sina roller som DevilDriver-medlemmar? Klart är i alla fall att Trust No One innehåller alla komponenter som ett album av denna grupp brukar innehålla. Trots detta känns det, som sagt, som att något saknas.

Trust No One visar att det inte går att lita på något.

Betyg: 6 / 10

Skribent: Jimmy ”JimJim” Rimsby