diablo-blvd

Release: 23/1 – 2015
Bolag: Nuclear Blast

Diablo Blvd, ett band från Belgien som varit helt okända för mig ända tills förra veckan då deras nya, tredje album, Follow The Deadlights damp ner i min inkorg. Nuclear Blast har fått upp ögonen för dem, likaså jag. Sedan att de tagit hjälp av Jay Ruston och Paul Logus, som bland annat mixat album åt Steel Panther, Anthrax och Stone Sour gör inte saken sämre.

Efter ett par genomlyssningar kan jag konstatera att Follow The Deadlights inte är något revolutionerande nytt, snarare något som hörts förr, ett album i mängden som är lätt att förbise. Dock växer albumet för varje genomlyssning med sina snygga svängiga melodier och refränger som sätter sig på hjärnan. Inspirationerna är många och välkända, bland annat går det att höra en hel del The Cult i sången, som är briljant framförd av stå upp-komikern Alex Agnew. Lite bitar av HIM, men även Metallica och Danzig. Låtar som sticker ut och är värda att spetsa öronen extra för är: Beyond The Veil, Get Up 9 och Son Of Cain.

Follow The Deadlights må kännas som ett album i mängden, men Diablo Blvd är sjukt tighta med snygga melodier och catchiga refränger som är svåra att glömma. Dessa faktorer tillsammans med riktigt bra ljud gör dem till ett band att räkna med.

Du kan köpa Follow The Deadlights via iTunes.

Bäst: Get Up 9.
Sämst: Man har hört allt förr redan.
Betyg: 7/10

Skribent: Jonas ”Madman” Persson.