dr-living-dead-crush-the-sublime-gods-cover

Release: 24/2 – 2015
Bolag: Century Media

Det i dödskallemasker utklädda gänget i Dr. Living Dead siktar på att ta över världen del för del med sin musik som ligger någonstans i gränslandet mellan hardcore-scenen och 80-talets thrash metal-scen. Eller crossover som det också kallas. Till detta album, gruppens tredje, har man dessutom bytt upp sig på skivbolagsfronten, då detta alster ges ut av inga mindre än Century Media. Världen ligger därför för bandets fötter?

Nja, inte riktigt. Där gruppens två första album har imponerat på så sätt att man har lyckats blanda snabbhet, tyngd och ett intressant låtsnickeri så tycks nu något ha hänt. Visst finns alla tre komponenter fortfarande med, men nu tycks man istället välja om en låt ska byggas på snabbhet, tyngd eller intressanta ackordföljder. Bandet tycks ha satsat på de enskilda låtarna istället för att få helheten att fungera ihop.

Trots detta är bandet ett av de mest intressanta inom metalscenen idag. Man lyckas plocka fram det bästa från band som Anthrax och Suicidal Tendencies, men ändå skapa ett unikt sound. Bäst blir det när man baserar låtarna på urstarka melodier, som exempelvis Force Fed eller Civilized To Death, vilka bägge två påminner om nyss nämnda bands allra bästa album. Att man dessutom vågar sig på att göra ett instrumentalt, avskalad akustiskt stycke visar på både mod och kreativitet.

Trots detta infinner sig inte den där känslan av att höja näven och skapa en spontan moshpit i vardagsrummet, som jag får av bandets två första skivor. Kanske har gruppen redan använt sina bästa idéer? Trots detta är bandet, som sagt, ett av de mest intressanta på marknaden idag.

Bäst: Force Fed.
Sämst: No Way Out.
Betyg: 7 / 10

Skribent: Jimmy ”JimJim” Rimsby