fivefingerdeathpunchgotyoursixcd

Datum: 4/9 – 2015
Bolag: Eleven Seven Music

Äntligen är Five Finger Death Punch tillbaka med sitt nya album Got Your Six – sarkasm gott folk.
Med dubbelalbumet The Wrong Side Of Heaven and The Righteous Side Of Hell, Volume 1/2 lyckades FFDP knipa en dubbelplats över 2013-års sämsta album, men de är inget band som ger upp utan försöker än en gång bevisa att deras kommersiella radiovänliga dum-metal faktiskt inte är så dum. Som sig bör försöker FFDP vara ett känslomässigt, testosteronstinnat machoband, men allt fallerar och Got Your Six är mjukare än smält choklad i Saharaöknen.

Got Your Six lider av multipla personligheter, den vill så gärna vara aggressiv och tung, men samtidigt ödmjuk. Öppningsspåret tillika titellåten är en indikator på hur just Five Finger Death Punch bör låta. Snabba, tunga och intensiva riff med en arg Ivan Moody. Han skriker ut att han är en ”motherfucking soldier” och allt är så löjligt att det blir charmigt, men framförallt är låten en käftsmäll rakt igenom.
Efter Got Your Six går albumet ner sig totalt, mycket tack vare att energin och tempot stjälps så fort Moody börjar sjunga rent och ”ödmjukt”, vilket mest låter som en överanvändning av autotune. Från snabba tunga riff till balladtempo verkar helt omotiverat. Sedan är det väl inte särskilt spännande att ett band som FFDP sjunger om obesvarad kärlek? Det är tyngden och aggressiviteten man vill ha ut av FFDP, inget jäkla gulligull.

Five Finger Death Punch besitter en rik potential att släppa en riktig kioskvältare, men envisas med att bryta av intensiva låtar med lugnare partier. Om de bara kan fokusera sig på det hårda och leverera ett helt album i samma stuk som Got Your Six så skulle jag äntligen kapitulera och höja hatten för dem.

Skulle du dock mot all förmodan vilja frossa dig i amerikansk dussin-metal, då kan du köpa Got Your Six via iTunesIvan och pågarna lär tacka dig när de skrattar hela vägen till banken.

Bäst: Got Your Six.
Sämst: Balladtempot och överanvändning av autotune.
Betyg: 2,5/10
Fråga: Hur kan ett så pass bra liveband släppa så dåliga album?

Skribent: Jonas ”Madman” Persson.