for-today-wake

Release: 2/10 – 2015
Bolag: Nuclear Blast

För några år sedan var det ett kvalitetstecken på band som satte etiketten ”christian metalcore” på sig själv. Akter som The Devil Wears Prada och August Burns Red var med och satte ribban högt i en då intressant genre. En genre som det skulle visa sig bli extremt enformig och svårutvecklad.

År 2015 känns genren lika intressant och nyskapande som 1990-talets rapmetal våg. Så vad For Today vill bidra med är ytterst osäkert. På bandets sjätte studioalbum Wake upprepar man bara använda och utnötta format. Samtliga låtar har redan gjorts i bättre versioner, dels av bandet själva, men också av andra band. Undantaget då Bitter Roots, i vilken man lugnar ned tempot avsevärt och hittar nya vägar in i musiken. Mer av denna vara så skulle genren kanske kunna utvecklas ytterligare.

Men när inte ens ledande band inom genren, som redan nämnda August Burns Red, längre kan göra relevanta eller intressanta album så vet jag inte hur genren ska kunna lyfta på nytt. Något som uppenbarligen Bring Me the Horizon har insett, då de helt övergivit genren.

Wake blir ett album med tio låtar där du redan har hört samtliga spår ett tiotal gånger.

Betyg: 3 / 10

Skribent: Jimmy ”JimJim” Rimsby