gadget-thegreatdestroyer

Release: 11/3 – 2016
Bolag: Relapse Records

När svenska grindcore-giganterna i Gadget släpper sitt första album på tio år så har inte mycket förändrats sedan sist. Musiken är fortfarande ursinnig, energisk och framförallt toksnabb.

En sak som de är värt att notera i nyhetsväg är att där musiken under gruppens tidigare släpp har legat i högsta växel har bandet till detta släpp insett att man inte behöver mangla på i D-takt hela tiden. Därför finns det vissa nyanser i musiken och det blir otroligt effektfullt när spår som From Graduation to Devastation och In the Name of Suffering går in och bryter mönstret. Och oroa er icke, även om gruppen dragit ner på d-takten så går musiken fortfarande Autobahn-snabbt. Även om låtarna känns mer varierade än tidigare.

Med The Great Destroyer så visar Gadget att det går att variera grindcore med enkla medel, och att det dessutom är fullt möjligt att göra en genre som främst förknippas med råmangel melodiös. Förpacka den totala speltiden till under halvtimmen (skivan innehåller 17 spår) och lämna lyssnaren utan andrum mellan låtarna så har du ett vinnande koncept.

Betyg: 8 / 10

Skribent: Jimmy ”JimJim” Rimsby