Gasoline Stars

Release: 14/2 – 2014
Bolag: Rambo

Jag kan föreställa mig att bandets medlemmar själva är nöjda med detta album. Jag kan föreställa mig att bandets medlemmar känner att de har lagt ner dyrbar tid och energi på detta album. Men för i helvete, någon måste ju skämta med mig? Jag väntar på att någon ska komma och trycka en videokamera i ansiktet på mig och säga ”Du är med i Dolda kameran! Gick du verkligen på den lätta!?”, för det här låter verkligen hemskt.

Bandet gör på sin Facebook-sida en liknelse mellan sin musik och Jägermeister. För mig är det en fullständigt obegriplig beskrivning, för om du skulle spela detta album på en fest så skulle du ses som den största festdödaren i historien. Att spela denna skiva på din polares efterfest skulle få dig utkastad och att lyssna på den när du är bakfull skulle förmodligen spä på din ångest, göra självhatet starkare och du skulle fundera på vad du har gjort för att stå ut med denna tortyr.

Sången är så dålig att jag kan höra Alexander Bard svära barnförbjudna ramsor över hur gärna han vill slippa höra eländet. Låtarna har gjorts i hundra versioner som är bättre av lika många andra band. De uppenbara stölderna från band som Mötley Crüe och framförallt Bon Jovi är pinsamma. Hit It Like You Mean It är ett pinsamt exempel (försök att inte tänka på Bon Jovi när du hör den. Det är en seriös utmaning). Produktionen är nästintill obefintlig och vem i helvete bär ansvaret för att den där hemska synten ligger så långt fram i ljudbilden? Dessutom finns det många pinsamma ögonblick på skivan att det är svårt att räkna dem, men ”oh baby”-delen i Weekend är ändå skivans absolut värsta.

Gasoline Stars är ett band som vill vara farliga rockstjärnor som om det fortfarande vore 80-talet. Istället blir man ett gulligt band som utan problem hade platsat i Melodifestivalen helt utan egna idéer och visioner. Man siktar mot stjärnorna men når inte ens trädtopparna.

Bäst: Inget.
Sämst: att skivan faktiskt, på allvar, har spelats in.
Betyg: 1 / 10

Skribent: Jimmy ”JimJim” Rimsby

Relaterade artiklar

37 svar

 1. Gabriella

  Men haha? Är du 5 år och efterbliven eller? Bara för att DU inte tycker om deras musik ska de inte ha en 1/10. När man recenserar kan man ju faktiskt i alla fall recensera lite rättvist och inte efter personlig smak. Det finns inte en människa förutom _du_ som skulle ge dem en 1/10, inte en chans på jorden, 1/10 får man om man typ är tondöv och inte ens kan hålla takten. Inte ens t.ex Bon Jovi själva hade gett den här plattan 1/10. Och du, försök skriva musik själv utan att det låter, på något sätt, som något annat. Det går inte idag, det mesta går alltid att koppla till något. Och come on, vart fan har de snott grejer från i från Mötley? har du ens lyssnat på Mötley? Nä tydligen inte eftersom du inte ens kan jämföra. Jag skulle spela detta albumet på en fest med glädje utan att bli utkastad för alla (nästan) mina kompisar tycker att deras musik är BRA. Och eftersom de dessutom fick skivkontrakt och att folk faktiskt köper deras skivor OCH att de fått fler BRA recensioner än så här dåliga tyder också på att det bara är du som är helt efterbliven, du skriver i ett sånt tonläge så att man skulle kunna tro att du hatar bandet personligen och det är därför du envisas med att trycka ner deras musik. De är bra musiker, de har fans och säljer plattor. De har jobbat och slitit jättelänge med den här plattan och fått ett bra resultat. Sen bara för att det inte råkar vara din musiksmak har du ju ingen rätt att trycka ner dem på det här sättet, inte en enda normal vuxen människa skulle göra det. Och om du nu tycker att det är så förskräckligt kan man ju uttrycka det på ett snällt sätt och inte som en omogen 13-åring.

  Jaja, får väl hoppas att du skrattar år dem lika mycket om ~10 år när de är på världsturné och du fortfarande sitter hemma i lilla Sverige utan skivkontrakt med ditt lilla skitband Diamond Reign the sky som inte ens kan spela i takt. :)))))

  Svara
 2. Anonym

  Hatfylld och amatörmässig recension från en medlem i ett amatörband. Symd, för Gasoline Stars är bra!

  Svara
 3. Roger

  Jag känner inte Gasoline Stars personligen och kan inte mycket om deras musik så kan inte uttala mig om den men kan genast säga att en sådan här recension skulle jag vilja klassa som mycket oproffesionell och absolut hatisk som föregående talare sagt. Hade du arbetat för en seriös tidning som t.ex aftonbladet hade detta aldrig ens fått publiceras. Fy och skam på Acess:rock som ens lät denne skribent få publicera denna recension!

  Svara
 4. Daniel

  Vill tacka så mycket för dom fina orden! Har inte skrattat så mycket på länge, så det känns fantastiskt! Ännu roligare är faktumet att skribenten själv spelar i något stackars lokalband i Stockholm som inte ens lirar i takt. All heder åt din sjukt oproffsiga recension! Du gjorde min dag!

  Svara
  • SW

   Tror han va full eller påverkad när han plitade på sin recension.. Ingen yrkesstolthet för fem öre… Skäms på ”jumjum”

   Svara
 5. hahaha!

  Denna killen har verkligen noll koll på musik. Varför har ni anställt en sån här amatör som skribent? För ert ryktes skull, så ska ni nog avskeda denna klåparen.

  Svara
 6. Spiderman

  Fan vilken fjolla du är. Ingenting av det du påstår i den oseriösa recension stämmer. Kanske är du döv o har en dålig dag. Eller så är dem det du vill vara så du lipar över det.

  Du är säkert AIK:are / GAISARE också.

  Svara
 7. THE SPIDER!

  Detta kan vara den mest fjolliga/dåligaste recension jag läst. Du kan verkligen inte vara stolt över den. Allt du skriver stämmer ju inte. Kanske ville du själv spela sådan musik men misslyckades.

  Du är säkert AIK:are / Djurgårdare också.

  Pucko.

  MED ALDRIG I HELVETE VÄNLIG HÄLSNING.

  Svara
 8. I

  Väldigt tråkigt att ditt dåliga humör och oproffsiga sätt ska drabba andra människor. Vad än orsaken är till ditt hat så har det enbart gjort dig en otjänst. Du kommer aldrig mer att bli tagen på allvar, du förtjänar inte att bli mött med respekt och jag hoppas att du skäms över ditt löjliga beteende.

  Svara
 9. Anonym

  Det här är ingen recension, det är ett påhopp. Alla här förstår att ni träffats och att ni blev osams. Men är en taskig recension som hämd är väl lite lågt?
  Väx upp och inse att det finns folk som är bättre än vad du/ni är.
  Och ja, jag har lyssnat både på ”Diamonds…” och ”Gasoline…”…

  Svara
 10. B

  Musiken, texterna, låttitlarna, produktionen och sången är faktiskt riktigt dåliga så jag måste säga att recensionen inte är helt tagen ur luften.

  Svara
 11. R

  Haha, det var det löjligaste jag läst. Jävla amatörer! Tagen ur luften eller ej – man ska skilja på recension och kränkning/påhopp. Men vad ska man räkna med från en oseriös nättidning, där 30åriga oskulder med liten kuk recenserar.

  Svara
  • Gustav Blide

   ”Troll-Arn” säger det mesta. Kryp tillbaka in i trollskogen med dig.

   Svara
 12. Peppe

  Sorgligt att Access:Rock står bakom personliga vendettor.
  Läste just rocknytts recension av samma Grupp/Skiva.
  Måste hålla med att det måste röra sig om någon personlig vendetta eller avundsjuka
  En ärlig recensent är inte så vårdslös med orden och brukar tillföra någon form av konstruktiv kritik. Här dömer jimjim ut ett band på alla nivåer.
  Hade hans egna band låtit en bråkdel av vad Gasoline Stars gör, så kunde en och annan elakhet passera.
  Nä, Access:Rock, med sådana amatörrecencenter lär ni nog inte tas på allvar mer.

  Svara
 13. Dave

  Som chefredaktör för och ägare av Access: Rock vill jag passa på och förtydliga vad en recension går ut på.
  Detta är JimJims personliga åsikt om skivan. Vad han hört och vad han tycker om det.

  Det är inte:
  – en uppsats du får rättad av din lärare där glada tillrop skall efterfölja de rödmarkerade orden.
  – en pledge-kampanj för att få nya kompisar.
  – någonting som på något sätt handlar om recensentens musik.
  – en anledning till att bevisa hur dåligt jobb din mamma gjort genom att gå till personangrepp och/eller hota någon.
  – facit
  – något alla måste hålla med om.

  Självfallet är vi smickrade över att en del utav er tillskriver JimJim sådan enorm makt och storhet. Nog är JJ uppskattad utav kollegor och musiker världen över men han kan inte färdas i tiden för att ändra det han tycker är fel på (med) denna skiva.

  Att vi loggar IP-nummer och ser att det är en person som skrivit de flesta kommentarerna gör inte detta mindre roligt.

  Svara
  • SW

   Ja råkar veta att det iaf är MINST 6 olika ip-nummer så ni kan ju fortsätta med er oseriösa stil…

   Svara
   • SW

    Sen kan de ju faktiskt vara så att folk bor under samma tak, delar internet och faktiskt har samma åsikter..

   • Gabriella

    Haha är ni goa på riktigt eller? Jag tänkte precis säga samma som SW där, att jag VET att det är flera olika personer som skrivit här. Jag vet inte vilka alla som kommenterat är men många vet jag vilka det är.

   • Gabriella

    Och självklart får han väl skriva sin egen åsikt men att göra det på ett sådant oproffsigt sätt och så att det verkligen lyser HAT genom hela recensionen, jaa då börjar man ju undra.

 14. Gustav Blide

  Jag känner till stor del igen jargongen från högstadiets korridorer, där ett gäng osäkra killar och tjejer i 14-årsåldern gjorde allt för att snacka bakom varandras ryggar och sprida rykten och hat.

  Det här är en sällsynt oprofessionell recension, där man inte fokuserar ett dugg på vad som skulle kunna förbättras – det viktiga är enbart att tala om hur dåligt allt är, utan en tillstymmelse till kontruktiv kritik. Jag hoppas att Access skäms och tar en rejäl titt på vem de låter skriva recensioner i fortsättningen.

  Svara
 15. Amanda

  om ngn ska få en sånn jävla röv recension är det ditt band

  Svara
 16. metalfantast

  Jag tycker att gadoline stars pissar på hederlig glamrock och håller med jimjim fullt ut!

  Svara
 17. Janie

  Kan inte JimJim skriva sin personliga åsikt i en blogg istället då? Läser man en recension av en ”seriös” sida eller vad fan ni nu är, vill man ha en seriös recension med konstruktiv kritik och inte enbart någon mupp som sitter och pissar på det HAN inte gillar.

  Svara
  • Dave

   En recension ska inte innehålla konstruktiv kritik. JimJim är recensent, inte manager/mixare/producent av skivan.
   Det ÄR den personliga åsikten en recension skall bestå utav. Om man inte förstår det så ska man ev. inte släppa skivor alt. inte läsa recensioner.

   Vi är fler bara på redaktionen som inställer helt och hållet i vad JimJim skriver än de som här skriver oupplysta kommentarer.. Pinsamt för bandet att vi ska behöva skriva ut det.
   Ingen utav oss behöver heller hota personer bara för att de inte håller med oss om hur en skiva låter. Också pinsamt för bandet att vi sett det och behöver skriva ut det här.

   //Dave@accessrock.se

   Svara
   • SW

    Det är väl inte bandets fel att fansen reagerar.. Hur kan det vara pinsamt för bandet att dom har fans som stöttar dom? Stå på er G-S fans!! :)

   • Dave

    Det är medlemmar i bandet jag pratar om. Visst är det fint att ”fansen” stöttar bandet.

   • Anonym

    I och med att ni skriver fansen inom citationstecken så börjar man ju undra nu alltså. Det låter som ni påstår att fansen är på låtsas. xD

   • Anonym

    Det säger ju rätt mycket om vad för amatörer som sitter bakom Access Rock. :)

   • Anonym

    Eller ni kanske anser er veta mer än rocknytt, den mer seriösa (och mycket större) rocktidningen i Sverige?

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas