Gasoline Stars

Release: 14/2 – 2014
Bolag: Rambo

Jag kan föreställa mig att bandets medlemmar själva är nöjda med detta album. Jag kan föreställa mig att bandets medlemmar känner att de har lagt ner dyrbar tid och energi på detta album. Men för i helvete, någon måste ju skämta med mig? Jag väntar på att någon ska komma och trycka en videokamera i ansiktet på mig och säga ”Du är med i Dolda kameran! Gick du verkligen på den lätta!?”, för det här låter verkligen hemskt.

Bandet gör på sin Facebook-sida en liknelse mellan sin musik och Jägermeister. För mig är det en fullständigt obegriplig beskrivning, för om du skulle spela detta album på en fest så skulle du ses som den största festdödaren i historien. Att spela denna skiva på din polares efterfest skulle få dig utkastad och att lyssna på den när du är bakfull skulle förmodligen spä på din ångest, göra självhatet starkare och du skulle fundera på vad du har gjort för att stå ut med denna tortyr.

Sången är så dålig att jag kan höra Alexander Bard svära barnförbjudna ramsor över hur gärna han vill slippa höra eländet. Låtarna har gjorts i hundra versioner som är bättre av lika många andra band. De uppenbara stölderna från band som Mötley Crüe och framförallt Bon Jovi är pinsamma. Hit It Like You Mean It är ett pinsamt exempel (försök att inte tänka på Bon Jovi när du hör den. Det är en seriös utmaning). Produktionen är nästintill obefintlig och vem i helvete bär ansvaret för att den där hemska synten ligger så långt fram i ljudbilden? Dessutom finns det många pinsamma ögonblick på skivan att det är svårt att räkna dem, men ”oh baby”-delen i Weekend är ändå skivans absolut värsta.

Gasoline Stars är ett band som vill vara farliga rockstjärnor som om det fortfarande vore 80-talet. Istället blir man ett gulligt band som utan problem hade platsat i Melodifestivalen helt utan egna idéer och visioner. Man siktar mot stjärnorna men når inte ens trädtopparna.

Bäst: Inget.
Sämst: att skivan faktiskt, på allvar, har spelats in.
Betyg: 1 / 10

Skribent: Jimmy ”JimJim” Rimsby