graveyard-innocence-decadence

Datum: 25/9 – 2015
Bolag: Nuclear Blast

Vid varje albumsläpp visar Graveyard vem som är herre på täppan inom svensk retrorock. Graveyard, Hisingen Blues och Lights Out är alla tre fruktansvärt bra album och Innocence & Decadence bryter inte den traditionen. Graveyard är ett band som går från klarhet till klarhet och är just nu ett av Sveriges bästa rockband, på albumfronten.

Innocence & Decadence följer samma formula som föregående släpp, det är svängig bluesrock med inslag av progg, men den innehåller även ett par modiga och riskfyllda förändringar.
På balladen To Much Is Not Enough slänger man in element av soul och kvinnokörer – vilket passar som handen i handsken till Graveyards sound. I den lite annorlunda From A Hole In The Wall står den nygamle basisten Truls Mörck bakom mikrofonen, även snyggt användande av synthesizer i låten.

Graveyard är trots allt som bäst när de blandar röjig rock med lite lugnare melodier på ett professionellt sätt. Det finns en del ölhävarlåtar på albumet men även stunder då man bara sluter ögonen och njuter av Joakim Nilssons röst, som är så stämningsfull att den framkallar rysningar.
Varenda låt genomsyras av känsla och kvalité, de är alla snyggt komponerade och genomarbetade och här har man varken hafsat sig fram eller lagt in någon utfyllnadslåt.

Innocence & Decadence är mer av samma, men varför laga något som inte är trasigt? Graveyard är fortfarande kungar inom retrorock och de lär fortsätta vara det ett bra tag till.

Du kan köpa Innocence & Decadence via iTunes.

Betyg: 9/10

Skribent: Jonas ”Madman” Persson.