hammerfallbuilttolastcover

Datum: 4/11 -2016
Bolag: Nuclear Blast Records

Det vankas jubileum.

Built To Last är HammerFalls tionde album och detta firas med att slå rekord i användandet av ord såsom ”Hammer” och ”Steel”, dock inte ”Metal”, där ligger Manowar fortfarande etta.

Missförstå mig rätt, Built To Last är ett extremt lökigt album, men det är oerhört svårt att inte bli charmad av HammerFalls musik. I en tid där politik är så extremt viktigt och tas upp i allehanda genrer/forum är det skönt med ett band som sjunger om drakar, svärd och krigare.
Som sig bör bjuder HammerFall på snygga melodier, snabba riff, tunga trummor och lökiga 80-tals körer. Built To Last är även ett album för oss gitarrsolo-nördar. Måhända är Joacim Cans ingen direkt poet i sitt skrivande, men jäklar vilken pipa han besitter.

Där det finns rosor finns det även stjälkar och HammerFall har fastnat i sitt egna sound utan någon förändring, det låter som ett album de redan gjort förr. Därför ämnar sig Built To Last främst till fans av bandet, eller de som vill slita sig från den hektiska omvärlden och bara omge sig med HEAVY METAL, fantasy, snygga melodier, lökiga, men älskvärda texter och en Cans i högform.

Du kan köpa Built To Last via iTunes.

Betyg: 7/10

Skribent: Jonas ”Madman” Persson