honningbarna

Datum: 30/9 – 2016
Bolag: Nye Blanke

Glöm Kvelertak, glöm Turbonegro. Norges sanna punkband, som består av ett ungt gäng på 25 år och går under namnet Honningbarna (honungsbarnen på svenska – tungt) är tillbaka med nya skivan, Goldenboy. En skiva som kräver ett par genomlyssningar innan du som lyssnare är fast.

Honningbarna är ett band som förknippas med kvalité, både på skiva och live, där de verkligen ger allt. Därför kan Goldenboy te sig annorlunda från föregående verk. Skivan innehåller sju spår som klockar in på under 15 minuter, med en svag mixning. Vissa instrument tar över ljudbilden och ibland är det svårt att tyda sången, inte på grund av att den är på norska, utan för att den är inspelad live. Å andra sidan ska inte punk låta rent och välproducerat, plus, livekänslan bidrar till en mer energisk produktion.

Som vanligt blandar Honningbarna välkomponerad snabb melodiös punk med rockriff, dock är musiken det minst intressanta med Goldenboy, istället är det i texterna skivans djup sitter. Honningbarna tar upp sedvanliga politiska världsproblem, men även självreflektioner. Den handlar om den vita medelklassmannens position i näringskedjan.
Lyssna extra noga på titelspåret, Sinna Unge Menn och Livet Og Døden.

Ge Honningbarnas nya en chans och du kommer att hitta en riktigt intensiv punkdänga.

Köp Goldenboy via iTunes.

Betyg: 7/10

Skribent: Jonas ”Madman” Persson