Release: 16/6 – 2017
Bolag: Century Media Records

Iced Earth har tyvärr blivit ett sådant band som släpper alldeles för mycket skivor för att kunna hålla sig intressanta. Vem kan ärligt säga att man tyckt om samtliga av gruppens släpp de senaste tio åren?

När man år 2011 plockade in Stu Block på sång och släppte en fantastisk nyinspelning av Dante’s Inferno och en minst lika bra fullängdare (Dystopia) verkade det som att gruppen skulle kunna vakna till liv på nytt. Dessvärre följdes detta album av trista och intetsägande Plagues of Babylon och Iced earth var tillbaka i gamla hjulspår.

Incorruptible fortsätter tyvärr den trista trenden. Det är endast ett starkt öppningsspår (Great Heathen Army) och ett ännu starkare avslutningsspår (Clear the Way) som är värda att minnas från detta album. Övriga spår är sådana som bandet har skrivit ända sedan starten, och som följer ”Iced Earth-låtskrivande mall 1A”. Låtar som gruppen redan har skrivit ett dussin för mycket av och som lätt faller i glömska.

Tur för Jon Schaffer (gruppens gitarrist, huvudsaklige låtskrivare och obestridde ledare) och hans manskap att Iced Earth fortfarande är stabilt liveband, för inspiration och vilja att utvecklas tycks saknas.

Betyg: 4 / 10