imperialstateelectricallthroughcd

Datum: 23/9 – 2016
Bolag: Psychout Records

Sveriges hårdast arbetande rockare Nicke Andersson (hur orkar han?) är tillbaka med ännu ett rock’n’roll album a la Imperial State Electric. Trots att bandets femte fullängdare, All Through The Night, är allt annat än dålig går det inte att applicera uttrycket ”less is more” på den.

Det låter som tidigare album, högoktanig rock’n’roll som tyvärr blivit en del mysigare och pop:igare, men desto bättre producerad. Förutom sköna riff och solon i allehanda låtar så bjuds vi på bandets största bottennapp hittills, den onödiga och tråkiga countrylåten Break it down. Vilket såklart gottgörs med den sköna boogie-woogie låten Get Off The Boo Hoo Train, där vi får ett Imperial State Electric i högform och de riktigt visar vad de går för.

Som nämnt ovan är All Through The Night ett bra album som får vilken rockfantast som helst att storkna. Dock har du hört allt förr och det kan tyckas att Nicke Andersson bör förnya sitt sound en smula. Å andra sidan har Imperial State Electric alltid varit ett liveband och det är på scenen deras musik kommer till rätta.

Jag hoppas att Nicke Andersson låter Imperial State Electric vila ett par år och istället skriver ett nytt death’n’roll album med Entombed, som han ändå ska göra en eller flera symfoniorkester-spelningar med. För att sedan komma tillbaka med en ny kraft.

Du kan köpa All Through The Night via iTunes.

Betyg: 7/10

Skribent: Jonas ”Madman” Persson