Killer Be Killed

Datum: 13/5 – 2014
Bolag: Nuclear Blast

Det självbetitlade debutalbumet från Killer Be Killed har varit ute i cirka en halv månad och Madman är helt lyrisk över årets (hittills) bästa album.

Killer Be Killed är en så kallad supergrupp, vars medlemmar består av veteraner som Max Cavalera (Soulfly, ex-Sepultura), Troy Sanders (Mastodon), Greg Puciato (The Dillinger Escape Plan) och Dave Elitch (The Mars Volta). Musiken är tydligt influerad av respektive band, vilket fungerar alldeles utmärkt. Hardcore blandas med thrash mixat med snygga melodiska refränger, ibland tangerar det till och med radiovänlig rock, men i slutändan har Killer Be Killed släppt ett album utöver det vanliga.

Cavalera, Puciato och Sanders turas om när det kommer till sången vilket bidrar till en rik variation. De samsas om partierna och ingen försöker ta fokus från den andre. Det hela är väldigt imponerande, och som bäst blir det när Cavalera endast ligger på i bakgrunden eller tar över refrängerna med sin starka röst. Face Down är ett gott exempel – var beredd på att bli golvad.

Att Sanders arbete med basen är något annat än extraordinärt trodde nog ingen, han bokstavligt talat exploderar under låtar som Save The Robots, Twelve Labors och Forbidden Fire. Elitch är träffsäker i varje slag där han sitter bakom sitt trumset och tillsammans med Sanders skapas en ljudbild som kan bli för mycket för dina öron – Killer Be Killed bör lyssnas på hög volym.
Cavalera och Puciato levererar dödliga riff, som både är hårda och melodiska, men i slutändan ligger fokus på sången och där lär ingen bli besviken.

Killer Be Killed’s debutalbum är något alldeles extra, som en bal på slottet, och det är så lätt att trycka på play igen efter att de sista tonerna klingat ut. Det går helt enkelt inte att få nog.

Du kan och bör köpa Killer Be Killed via iTunes.

Bäst: Wings of Feather and Wax och Twelve Labors.
Sämst: Inget nämnvärt.
Betyg: 9/10

Låtlista Killer Be Killed:
1. Wings of Feather and Wax
2. Face Down
3. Melting of My Marrow
4. Snakes of Jehovah
5. Curb Crusher
6. Save the Robots
7. Fire to Your Flag
8. I.E.D.
9. Dust into Darkness
10. Twelve Labors
11. Forbidden Fire

Skribent: Jonas ”Madman” Persson.