Release: 25/8 – 2017
Bolag: Vicisolum Productions / Sound Pollution

År 2010 släppte Korea det makalöst bra albumet The Delirium Suite. Ett album som borde ha gjort gruppen till ett stort namn inom alternativ metal-scenen. Istället blev det tyst om gruppen. Knäpptyst. Korea försvann. Sju år senare dyker plötsligt ett nytt album upp från ingenstans. Ett album som bär namnet Abiogenesis. Ett album som har mycket att leva upp till. Ett album som delvis uppfyller de skyhöga förväntningarna.

På detta album visar Korea ett bredare spektrum av sin musik. Där föregångaren var en resa genom olika nyanser av mörker finns det på Abiogenesis mer ljus och hopp. På gott och ont. Abiogenesis är inte lika svårlyssnad från föregångare, men den är också spretigare. Ibland går det att tro att det är två olika band som har spelat in skivan. Ta till exempel poppigare och mer hoppfulla låtar som Thought Pattern och Corner of My Own. Exempel på motsatsen till dessa är Stand Down och Terminal Velocity.

Även om jag personligen föredrar de sistnämnda låtarna så är det kul att höra gruppen utveckla sitt sound, och att dessa år av frånvaro faktiskt har gett något. Dock så tror jag inte att jag kommer att lyssna lika mycket på Abiogenesis som jag lyssnade på The Delirium Suite när den kom ut. Och jag hade faktiskt klarat mig bra utan Do You Want My Lawnmower.

Spretigheten till trots så visar Korea med Abiogenesis att man borde vara ett större namn än vad man är. Åtminstone under skivans andra halva.

Lyssna eller köp HÄR.

Betyg: 7 / 10

Skribent: Jimmy ”JimJim” Rimsby