kreatorgodsofviolencecd

Release: 27/1 – 2017
Bolag: Nuclear Blast

Mille Petrozza tycks plocka inspiration från en aldrig sinande källa av ilska och irritation. Med det politiska läge som råder i världen just nu är det inte konstigt att Kreators frontman går igång och skriver rivig thrash metal om hur hopplös framtiden är. World War Now är till exempel inte bara en demonstration i hur man skriver thrash metal. Den är också den mest sanna framtidsvisionen som hårdrocken bjudit på.

Gods of Violence följer den väg som Kreator styrde in på redan runt Enemy of God. Massor med tempoändringar, medryckande refränger (om du inte skallar med i refrängen till Satan Is Real är det dig det är fel på) och massor med bländande melodier. Att inleda ett samarbete med mästerproducenten Jens Bogren har gjort bandet gott. Låtarna känns nu intressanta från start till mål och bandets skivor innehåller inte längre några strölåtar.

Tyskarna visar med detta album att man fortfarande har massor kvar att ge och på så sätt kanske det politiska läget är till ondo. Förstå hur många låtar Mille hinner spotta ur sig innan Donald Trump röstas bort. Eller mördas.

Betyg: 8 / 10