Legion

Release: 3/1 – 2014
Bolag: Napalm Records

Ibland vill man bara ha något hårt att lyssna på, som ett thrashalbum vars enda uppgift är att tillfredsställa lyssnaren för stunden. Om du håller med om detta bör du definitivt kolla upp nederländska Legion of the Damned’s nya album Ravenous Plague. Det är långt ifrån ett album som fastnar på minnet, du kommer förmodligen endast lyssna på den en gång men jäklar vad den tillfredsställer för stunden.

Ravenous Plague är ett väldigt tungt och snabbt album rakt igenom. Första låten, The Apocalyptic Surge, är ett orkesterliknande intro som känns lite onödigt för ett band vars musik inte bygger på det melodiska. Sedan blir det dock åka av med nästkommande låt, Howling for Armageddon. Du får vad du förväntar dig av ett album signerat Legion of the Damned. Snabba riff efter snabba riff där låtarna är uppbyggda efter just dessa. Lägg därtill på hårda, snabba trummor och du får något som tillfredsställer för stunden. Textmässigt är albumet ingen höjdare, å andra sidan lyssnar jag personligen inte på Legion of the Damned för deras poesi, snarare deras tunga instrumentslakt.

Favoriten på albumet är Black Baron, som är den enda låten som sätter sig på minnet.
Ravenous Plague blir som mest melodisk under Summon All Hate. Man lyckas ändå behålla sin tyngd, för albumet är riktigt hårt och det tål att upprepas.

Det negativa med Ravenous Plague är att låtarna inte skiljer sig så mycket från varandra. Det är svårt att höra vilken som är vilken, du kan till och med komma direkt in i en låt och tro att det är föregående som fortfarande håller på. Problemet med Legion of the Damned är att de inte utvecklas inom sin genre utan kör sin grej inför varje albumsläpp, därav blir det ganska monotont. Självklart finns det säkert många fans som tycker detta är positivt för de får vad de förväntar sig: ett hårt, snabbt album.

Som jag skrev i början, Ravenous Plague lyckas galant med uppgiften att tillfredsställa en för stunden, speciellt om du vill lyssna på något riktigt, riktigt hårt. Den ger en dock inget mersmak, en gång är nog.

Du kan köpa Ravenous Plague via iTunes.

Bäst: Black Baron. 
Sämst: Alldeles för enformiga låtar.
Betyg: 6,5/10

Låtlista:
1. The Apocalyptic Surge
2.Howling for Armageddon
3. Black Baron
4. Mountain Wolves Under a Crescent Moon
5. Ravenous Abominations
6. Doom Priest
7. Summon All Hate
8. Morbid Death
9. Bury Me in a Nameless Grave
10. Armalite Assassin
11. Strike of the Apocalypse

Skribent: Jonas ”Madman” Persson.