lindemannskillscdcover2_638

Release: 24/6 – 2015
Bolag: Warner Music

När Peter Tägtgren slår sina påsar ihop med Till Lindemann så låter det precis som man kan föreställa sig – som att den musikaliska drivkraften i Pain gör en skiva tillsammans med sångaren i Rammstein. En mer invecklad beskrivning än så behövs inte, då detta skulle kunna vara en Pain-release där svensken lämnat över mikrofonen till sin tyska kollega.

Visst ska kanske det lyriska innehållet tas med en större nypa salt än de texter som Pain brukar leverera. Men det är ändå skönt att Till vägrar censurera sig även i detta sammanhang utan skriver texter om kontroversiella ämnen. Det räcker med att läsa låttitlar som Golden Shower och Praise Abort för att förstå delar av budskapen som gruppen vill dela med sig av. Det skulle även gå att plocka billiga poäng på att klanka ner på tyskens engelska uttal, men ärligt talat så är sångarens brytning en del av charmen med detta album.

Musiken i sig låter som en blandning mellan en riffglad hårdrocksfestival och ett ungdomsdisco. Musiken ligger, som jag redan nämnt, närmre Pains musik än Rammsteins, även om tyskarnas mörker har hittats in på vissa ställen. Musiken är inte särskilt svår att sätta sig in i och alldeles lagom al dente. Dessvärre tillhör inte detta album varken Peters eller Tills starkaste stunder då ingen låt riktigt sätter sig direkt.

Trots att bägge av gruppens medlemmar har släppt bättre skivor med sina respektive huvudband så är detta ett klart godkänt släpp och det märks att man har haft kul när man har spelat in. För särskilt seriöst känns det inte alltid.

Betyg: 6 / 10

Skribent: Jimmy ”JimJim” Rimsby