linkinparkthehuntingpartycd

Datum: 13/6 – 2014
Bolag: Warner Music Group

Madman har tagit på sig den hiskeliga uppgiften att lyssna igenom Linkin Park’s nya album The Hunting Party. Ett album som han på förhand tippat att bli årets sämsta, men nu erkänner motvilligt att så inte är fallet.

Helvete, världsuppfattningen vänds upp och ner. Mirakel kan ske och jag har precis upplevt ett sådant. På förhand tippade jag att The Hunting Party skulle vara ljusår sämre än Takida’s All Turns Red och Dead By April’s Let The World Know, men ack så fel jag har. Ett av världens sämsta skäms-”metal”-nissar har gjort ett godkänt album och min fråga är: Varför tog det så lång tid?

Ett uttjatat koncept som Linkin Park följt genom åren lyder: Skönsång av Chester Bennington, rapp av Mike Shinoda och så vidare. The Hunting Party må ha ett par låtar som följer samma formula, men Shinoda’s rapp har tonats ner och istället är det Bennington som sköter större delen av lyriken vilket han gör förvånansvärt bra.

Det finns fler positiva element med The Hunting Party som gör den till en fröjd för örat (skrev jag precis det?). Albumet är rått och skitigt, en viss demo-känsla infinner sig och det låter som att Linkin Park har spelat in albumet i ett garage. The Hunting Party är även väldigt varierat från metal till punk till sköna ballader, samt en instrumentalisk låt tillsammans med Tom Morello (ex-Rage Against the Machine, ex-Audioslave, Bruce Springsteen). Övriga gästartister är Page Hamilton (Helmet), Rakim och Daron Malakian (System Of A Down, Scars On Broadway).

Låtar som bör uppmärksammas lite extra är den punkdoftande War, balladen Until It’s Gone som känns väldigt mycket Linkin Park, men ändå inte, samt den experimentella låten Keys To the Kingdom vilken öppnar albumet. 

Jag erkänner helt motvilligt att The Hunting Party är ett godkänt album och är du som jag, håller Linkin Park som ett av världens sämsta band, så bör du ge det en chans och förhoppningsvis bli positivt överraskad.

Du kan köpa The Hunting Party via iTunes.

Bäst: Den råa demo-känslan samt War. 
Sämst: Som vanligt förstör Shinoda låtarna med sin tråkiga rapp. 
Betyg: 5/10

Låtlista:
1. Keys To the Kingdom
2. All For Nothing (feat. Page Hamilton)
3. Guilty All the Same (feat. Rakim)
4. The Summoning
5. War
6. Wastelands
7. Until It’s Gone
8. Rebellion (feat. Daron Malakian)
9. Mark the Graves
10. Drawbar (feat. Tom Morello)
11. Final Masquerade
12. A Line In the Sand

Skribent: Jonas ”Madman” Persson.