Datum: 25/5 – 2012
Bolag: Black Lodge Records

Stockholmsbandet Mass Murder Agenda släpper sitt debutalbum Bring The Violence och det är med blandade känslor som jag tar mig genom deras resa. De bjuder oss på industri, thrash metal med en liten mix av dubstep/techno. Till skillnad från många andra band lyckas Mass Murder Agenda med denna symbios utan att det blir löjligt eller pretto. Bring The Violence med sina tydliga referenser till Nine Inch Nails är givet på dansgolven i sommar.

Som jag skrev innan så har jag blandade känslor för Bring The Violence. Mitt största problem med albumet är hur det är inkonsekvent uppbyggt, vissa låtar vill man bara headbanga till medan andra vill man bara njuta av den hårda elektroniska musiken. Mass Murder Agenda är bra på att mixa de olika genrerna men ibland uteblir det ena eller det andra. I stor utsträckning låter spåren som att de kommer från olika album istället för samma vilket kan göra lyssnaren förvirrad och trots det finns en viss enformighet som gör att det är lätt att glömma bort föregående låt när nästa börjar för man tror sig redan ha hört den.

Även fast Bring The Violence tangerar till klubbmusik så är det ändå en väldigt nedstämd klang genom hela albumet. Öppningsspåret Feeder känns Dimmu Borgir-inspirerat medan albumets bästa låt Bring The Violence ger ett dynamiskt intryck med sina keyboardslingor och sin argsinta elektroniska metal. Det finns en kraftig intensitet samt personlighet i texten som förstärks av sångaren Tristan Agdler’s eminenta stämma, han lyfter verkligen fram texten på ett vasst sätt.

Bring The Violence är ett godkänt debutalbum som snubblar på mållinjen. Mass Murder Agenda visar dock att de besitter en potential till något stort i framtiden och deras debut passar perfekt för dansgolvet, när du är ute och springer en mil eller pumpar musklerna på gymmet. Framförallt tror jag att Mass Murder Agenda passar som bäst i liveformat med en stor energi och svettig publik.

Du kan köpa Bring The Violence via iTunes.

Bäst: Bring The Violence
Sämst: Den stora variationen samt enformigheten
Betyg: 6,5/10

Låtlista:
Feeder
Gagball
Sucker
Man Kill Man
Drawing Flies
Becoming God
Never Again
#1 With A Bullet
One More Day
Ad Nauseam
Piece Of Shit

Skribent: Jonas ”Madman” Persson