Minsk-The-Crash-and-Draw-

 

Release: 7/4 – 2015
Bolag: Relapse Records

Att ett band som Minsk kan slå sig in och göra ett hyfsat känt namn av sig själv inom en genre som domineras av briljanta band som ISIS, Cult of Luna och Neurosis är imponerande. Det är inga lättviktare man jämförs med. Att man dessutom lyckas göra det genom att göra musik som känns intressant och nyskapande är en större bedrift.

The Crash And The Draw, gruppens fjärdefullängdare, så inleder man med To the Initiate. Gruppens hittills bästa låt. Med denna låt lyckas man fånga upp alla komponenter i sitt sound, och på sätt och vis (även om det verkar obegripligt) även hur hela genren låter. Med en snygg, successiv uppbyggnad växer låten till ett riktigt monster som brer ut sig i vackra harmonier och musikaliska attacker som torde passa varenda tänkbar sinnesstämning. Låten är inte tolv minuter lång för att den kan vara det. Den är tolv minuter lång för att den behöver vara det.

Att resten av materialet inte riktigt håller samma höga klass som inledningsspåret kan ses som en petitess. För i grund och botten rör det sig om en välkomponerad skiva som är någorlunda jämn i sitt utförande. Musik av den här kalibern kan, åtminstone under skivans speltid, få en att glömma verkligheten och drömma sig bort. Det gör att The Crash And The Draw blir årets största utropstecken hittills.

Betyg: 8 / 10

Skribent: Jimmy ”JimJim” Rimsby