Mustasch_Testosterone_Frontpic_1500x1500

Datum: 18/9 – 2015
Bolag: Gain/Sony Music

Mustasch är tillbaka med sitt nya album Testosterone, som mycket väl kan vara deras svagaste samt lugnaste hittills.

Missförstå mig rätt, Testosterone innehåller feta feskebåts-riff som skulle få Majorna att skaka, i synnerhet på titelspåret och Breaking Up With Disaster, två av albumets höjdpunkter. Dock är Testosterone även ett nedtonat album som mjukas upp av stråkar och malplacerad körsång. Det går inte att beskylla Mustasch för att vara okreativa och fantasilösa, men det finns ändå något som fattas. Den där ”vi kör ner dig i 100”-attityden och energin som Mustasch är så bra på att förmedla uteblir, istället bjuds lyssnaren på kommersiella, trall/radiovänliga låtar, en del ballader och ett och annat dub-step(?) inslag.
Jag är helt för band som försöker sig på ett nytt sound, men det känns som att Mustasch går på tomgång och hade behövt ladda batterierna ett tag till.

När jag upptäckte Mustasch för första gången, för ungefär 10 år sedan, föll jag för deras charm, humor och attityd. Den är som bortblåst på Testosterone vilket gör mig oerhört besviken. Å andra sidan känns Testosterone som ett album man antingen diggar eller ogillar.
Hur som helst håller jag fortfarande Mustasch högt på svenska hårdrockshimlen och har inte gett upp hoppet om att Ralf och pågarna släpper ett nytt album i framtiden som golvar mig ordentligt. Där de tar i från tårna och skrämmer Hin Håle själv.

Du kan köpa Testosterone via iTunes.

Betyg: 4/10

Skribent: Jonas ”Madman” Persson.