napalmdeathapexcdbigger

Release: 27/1 – 2015
Bolag: Century Media Records

Trots att grindcore är en av de genrer inom metal som jag har mest svårt för så har alltid Napalm Death varit ett undantag. Fäderna av grindcore är tillbaka med sitt femtonde album, Apex Predator – Easy Meat, som inte lär göra något fan av bandet/genren besviken.

Napalm Death har regerat sin musikscen sedan debutalbumet Scum från 1987 och de ger inga antydningar till att sakta ner tempot, snarare tvärtom. Napalm Death är ett band som blir mer och mer aggressiva och dynamiska med åren, vilket Apex Predator – Easy Meat är ett bevis på. Här finns gitarriff som är så snabba att de orsakar whiplash och sången är både rå och brutal.
Apex Predator – Easy Meat är 14 charmiga låtar lång, fördelade på ungefär 45 minuter. De flesta låtar klockar in på mindre än tre minuter vilket inte ger utrymme till onödiga utfyllnader eller långa intron, utan hela albumet är intensivt som en käftsmäll från början till slut.

I likhet med föregående släpp på senare år erbjuder Napalm Death en rik mångfald sitt redan klassiska grind-ljud. How The Years Condemn har ett mer thrash:igt ljud, Dear Slum Lord är vackert melodisk medan Hierarchies är aggressiv med ett skönt, brutalt groove. Denna rika mångfald leder till variation och att Apex Predator – Easy Meat blir ett album som är roligt att lyssna på. Även återspelningsvärdet är högt.
Texterna fokuserar kring kapitalism, konsumtion och materialism.

Det är bara att lyfta hatten för Napalm Death, som med Apex Predator – Easy Meat släppt ännu ett imponerande verk.

Du kan boka Apex Predator – Easy Meat via iTunes.

Betyg: 9/10

Skribent: Jonas ”Madman” Persson

 

https://soundcloud.com/centurymedia/napalm-death-how-the-years-condemn/s-kNTo6

https://soundcloud.com/centurymedia/napalm-death-cesspits/s-3PzUC