Nashville-Pussy-Up-the-Dosage-Print-1024x1024

Release: 20/1 – 2014
Bolag: SPV/Steamhammer

Vem kunde någonsin ana att sydstatsrockarna Nashville Pussy skulle släppa ett mästerligt album? Inte jag i alla fall. Men bandets sjätte album Up The Dosage är deras finaste verk hittills, det är ett lyckopiller från första till sista ton. Som vanligt när det kommer till Nashville Pussy består texterna av sex, droger, slagsmål och Rock n’ Roll – som alla är humoristiskt geniala. Om inte Nashville Pussy lyckas få dig att dra på smilbanden medan du lyssnar genom deras mästerliga verk på 13 låtar, då påstår jag att du saknar humor och är ett popsnöre.

Jag är inte riktigt säker på vad det är som får mig att gilla Up The Dosage mer, humorn eller den riktigt grooviga metal/hårdrocken som de levererar, vilket är något som bandet inte utforskat så mycket förut. Låtar som Spent, ’Til the Meat Fall Off the Bone, Beginning of the End och Rub It To Death (vilket hade kunnat vara en Motörhead-låt) är full av benstampande, knutna nävar mot skyn och som jag tidigare har nämnt, metalgroove med riktig rock n’ roll. Det finns även en countryliknande sida på Up The Dosage, speciellt i låtar som Before the Drugs Where Off och Hooray for Cocaine, Horray for Tennessee.

Där Up The Dosage starka sida är dess humor och Cartwright’s ”skitstövel”-attityd samt härligt alkoholiserade röst så är det hans fru Ruyter Suys som är ljudets stora behållning. Hon är verkligen en riktigt skicklig gitarrspelare, med allt från snygga riff till solon som skulle göra vilken kvinnlig, även manlig gitarrspelare full av avund. Sedan lyckas hon även tillföra något extra till enstaka låtar med sin bakgrundssång.

Gillar du rock n’ roll, metal, humor, snusk och groove, men framförallt, gillar du Pussy? Då kommer du älska Up The Dosage och jag har inte mycket mer att mer än att Nashville Pussy har lyckats skapa något jag skulle vilja kalla för ett mästerverk, som du bör gå in och köpa på en gång via iTunes.

Bäst: Den geniala humorn som genomsyrar albumet och Ruyter Suys gitarrspel.
Sämst: Inget nämnvärt.
Betyg: 9/10

Låtlista:
1. Everybody’s Fault but Mine
2. Rub It to Death
3. ’Til the Meat Fall Off the Bone
4. The South’s Too Fat to Rise Again
5. Before the Drugs Wear Off
6. Spent
7. Beginning of the End
8. Up the Dosage
9. Taking It Easy
10. White and Cloud
11. Hooray for Cocaine, Hooray for Tennessee
12. Pillbily Blues
13. Pussy’s Not a Dirty Word

Skribent: Jonas “Madman” Persson