140827_Outtrigger_TLOU_Frontpic_500x500_RGBRelease: 2014-11-12
Bolag: GAIN/Sony Music

Outtrigger från Helsingborg gjorde sig till ett namn inom musik-Sverige när de gjorde en hyllad cover på 2013 års Melodifestivalvinnare Robin Stjernberg – You. Uppmärksamheten ledde till att bandet självt fick vara med i årets upplaga av tävlingen, där de deltog med låten Echo som tog dem ända till Andra Chansen.
Den 12 november är det dags för bandet att släppa sin fullängdare The Last Of Us, från vilken man redan kan höra sex spår på Spotify.

Bandet beskriver sig kort och koncist som ”metal”, något som är förståeligt då skivan är svår att placera. Det är väldigt kommersiellt, välskrivet och lättillgängligt. Melodiöst, men samtidigt brutalt på sina ställen.
Produktionen och hela konceptet är ju upplagt för att skickas ut i radio, jag tror definitivt att det kommer att gå hem då dessa unga killar är ytterst kompetenta både när det kommer till komponerande och framförande.
Man har en klar stjärna i frontmannen och sångaren Simon Peyron som har en rent mäktig pipa. I låtar som You Left As You Came och den akustiska versionen av Awaken Me gör han makalösa insatser. Styrkan, trycket och rivet i kombination är sällsynt i denna tid då kvalitativa sångare gör allt annat än att växa på träd.

Som sagt, deras sound ligger rätt i tiden och med deras talang och grund att stå på så kommer de definitivt att fortsätta uppåt.

Bäst: Simon Peyron’s röst och Colder.
Sämst: Melodifestival-låten Echo är en av de svagare låtarna på skivan, synd att man bara ska gå efter en formula i tävlingssammanhang.
Betyg: 7/10

Skribent: Viktor Skatt