Parkway_Drive_2015_-_Ire

Datum: 25/9 – 2015
Bolag: Resist Records/Epitaph

Parkway Drives nya album IRE dömdes ut på förhand av undertecknad, som ett urvattnat, tråkigt och kommersiellt metalcore/hardcore-album, främst på grund av den intetsägande singeln Vice Grip.
Vad jag älskar att ha fel, för trots att IRE lider av ganska många nedförsbackar så lyckas ändå Parkway Drive charma mig med sitt senaste alster.

IRE är tyngre, aggressivare och har mer groove än föregående album. Samtliga tecken på att Parkway Drive skulle gå åt ett mer kommersiellt sound försvinner under öppningslåten Destroyer. Den får en att vilja skrika med i refrängen och proceduren upprepas på nästföljande låt Dying To Believe, som smittar av sig med sin energi och lusten att slå sönder ting är nära. Fjärde låten Crushed följer samma formula, medan King 810-inspirerade pratlåten Writings On The Wall drar ner tempot ett par steg, utan att för den sakens skull bli tråkig.

Bland alla dessa kvalitetslåtar gömmer det sig ett par bottennapp till sömnpiller, som till exempel: Vice Grip, Fractures, den ”självbiografiske” Dedicated och avslutningslåten A Deathless SongParkway Drive går på tomgång och försöker göra lite mer lättsamma låtar som inte lyckas komma upp i samma klass som de fyra ovan nämnda.

IRE är med andra ord ett album med ojämn kvalitet. Å ena sidan slår den hårt med charmiga låtar man kan nynna till samtidigt som man vill slå sönder saker, å andra sidan söver den en och tråkar ut lyssnaren. Likt förbaskat lyckas Parkway Drive charma mig med IRE, som lär snurra i mina öron ett bra tag till. Tack och lov för att man kan byta låt.

Du kan köpa IRE via iTunes.

Betyg: 7/10

Skribent: Jonas ”Madman” Persson.