Released: 15/2-2012
Bolag: Rootsy

Pontus Snibb 3 är en hyfsat ny powertrio grundad av just Pontus Snibb, geniet som även är frontman i Bonafide. Med sig på vägen har han plockat upp två medlemmar från BackdraftMats Rydström på bas och Niklas Matsson på trummor, den sistnämnda är även han med i Bonafide. (Det är nästan som en liten såpa baserad på fruktansvärt bra rock!) Loud Feathers är deras debutalbum och spelades in live på mindre än en vecka. Att de har spelat in skivan live ger en stor illusion av kontakt och närhet mellan band och lyssnaren – plus att ljudet blir mer skitigt. Inte nog med att vi bjuds på skön bluesrock influerat med allt från AC/DC till Van Halen, vi får även ta del av tre grymma gästartister: Conny Bloom från Electric Boys, Mats Ronander munspel samt Ralf Gyllenhammar från Mustasch som bjuder på lite skrik.

Det är adrenalindoftande rock vi bjuds på, speciellt i Tag Along och Filler. Sedan blir det hårdare med Hounds of Hell där Mats Ronander ger låten en ”wilda western”-känsla med sitt munspel medelst Pontus bjuder på en riktigt kraftfull refräng samt ett dödligt gitarrsolo. Tiny Joe gästas av Ralf Gyllenhammar som får skrika av sig lite. Så fort han kommer in i låten så ersätts det grooviga ljudet med en mer distad och tung gitarr i sann Mustasch-anda, övergången fungerar enligt mig perfekt. Vi har en ballad i form av So Crazy You Amaze Me, i sin enkelhet känns den som en låt för en icke van rockpublik.
Det enda negativa med Loud Feathers är Love Letter, som mest känns klichéartad med en löjlig text.

Pontus Snibb bevisar med Loud Feathers att han innehar Sveriges bästa pipa samt att han är en väldigt skicklig gitarrspelare med mycket känsla, lyssna bara på alla långa men ack så vackra solos som albumet innehåller. Han backas självklart upp fint av Niklas och Mats.
Jag kan varmt rekommendera Loud Feathers vare sig du är en förstagångsrockare eller en inbiten lyssnare vad gäller den genre vi kallar ”Rock”.

Loud Feathers är helt enkelt ett album för alla som gillar bra musik.

Bäst: Tag Along, Filler, Hounds of Hell, alla solos och den oerhörda energin som genomsyrar hela albumet.
Sämst: Love Letter.
Betyg: 8/10

Låtlista:
Tag Along
Mental Breakdown
Filler
Hounds of Hell
Tiny Joe
So Crazy You Amaze Me
Suck Face
Full of Yourself
Saviour

Skribent: Jonas ”Madman” Persson