Release: 9/6 – 2017
Bolag: Hellcat Records / Epitaph Records

Vi kan sätta en parentes runt den tre år gamla snedträffen Honor Is all we Know nu. Det var, tack och lov, inte början på en negativ trend för Rancid. På Trouble Maker är ordningen återställd. Tim Armstrong är förbannad igen och vill att hela världen ska veta det.

Här blir vi återigen bortskämda med ilsken punkrock, med snabba riff, ännu snabbare trummor och refränger som är värda egna allsångsprogram. Vi blir återigen bortskämda med Matt Freemans lysande basspel och får oss en lektion i hur enkelt det kan vara att skriva raka punklåtar.

Jag kommer aldrig sluta förvånas över Rancids förmåga att låta så egna trots att man sällan använder fler än tre ackord i låtarna, eller förmågan att låta så förbannade samtidigt som refrängerna stundtals blir ganska poppiga. De allra bästa exemplen på detta är An Intimate Close Up Of a Street Punk Trouble Maker och den stenhårda avslutningen i This is Not The End.

Med Trouble Maker har man skrivit sin bästa skiva sedan Indestructible och samtidigt också gått tillbaka till sina rötter. Kanske är det också därför man tagit tillbaka loggan från sin allra första skiva?

Betyg: 8 / 10

Skribent: Jimmy ”JimJim” Rimsby