ronnie-james-dio-this-is-your-life

Release: 1/4 – 2014
Bolag: Rhino Entertainment Company

För fyra år sedan förlorade vi en av de mest minnesvärda och inspirationsrika rösterna inom rock/metalgenren. Ronnie James Dio var en genuin artist som levde för sin konst. Som 17-åring fick jag äran att se honom live, samt skaka hans hand vilket var stort för en finnig ungdom.
This Is Your Life är ett hyllningsalbum till en sann mästare. Alla intäkter går till Ronnie James Dio Stand Up and Shout Cancer Fund. Några av artisterna som medverkar är giganter såsom Metallica, Motörhead, Anthrax, Rob Halford, Scorpions med flera. Låtarna på albumet är från olika eran av Dio’s karriär: Rainbow, Black Sabbath och DIO.

Första låten ut är ingen ny cover, har du sett Anthrax live de senaste åren har du förmodligen stött på deras version av Neon Knights, en högenergisk hyllning. Tenacious D’s cover av The Last In Line är den låt som sticker ut mest på albumet. Med en rik känsla och ett stort hjärta står de även för en av höjdpunkterna.
Metallica gör ett episkt medley som består av A Light In The Black, Tarot Woman, Stargazer och Kill The King. Vi bjuds på en hel del ”YEEEEAAAHHH” från Hetfield samt det sedvanliga Metallica-soundet. Corey Taylor (Slipknot, Stone Sour) och Satchel (Steel Panther) håller sig trogen till Rainbow In The Dark.
Halestorm gör ett fenomenalt jobb med Straight Through The Heart, tack vare Lzzy Hale’s fantastiska stämma. Killswitch Engage’s cover av Holy Diver är ingen nyhet, men de gör låten till sin egen utan att förstöra något. Starstruck genomförs briljant av Motörhead och Biff ByfordScorpions levererar melodiska riff i The Temple of the King, och så vidare.
Passande nog avslutas allt av This Is Your Life, en låt där Dio själv står för sången. Den är väldigt vacker och påminner en om vem som besitter den största rösten inom denna genre.

This Is Your Life är inte ett album där välkända artister har gjort sina egna versioner av stora verk, utan det är en hyllning till Dio och det kunde förmodligen inte ha blivit mycket bättre än såhär.

Du kan boka This Is Your Life via iTunes.
Ronnie James Dio Stand Up and Shout Cancer Fund

Bäst: Tenacious D och Metallica.
Sämst: Adrenaline Mob.
Betyg: 8/10

Låtlista:
1. Neon KnightAnthrax
2. The Last In Line Tenacious D
3. The Mob RulesAdrenaline Mob
4. Rainbow In The DarkCorey Taylor, Roy Mayorga, Satchel, Christian Martucci, Jason Christopher
5. Straight Through The HeartHalestorm
6. StarstruckMotörhead, Biff Byford
7. Temple Of The King Scorpions
8. Egypt (The Chains Are On)Doro
9. Holy DiverKillswitch Engage
10. Catch The RainbowGlenn Hughes, Simon Wright, Craig Goldy, Rudy Sarzo, Scott Warren
11. I Jimmy Bain, Oni Logan, Rowan Robertson, Brian Tichy
12. Man On The Silver Mountain Rob Halford, Vinny Apice, Doug Aldrich, Jeff Pilson, Scott Warren
13. Ronnie Rising Medley (A Light In The Black, Tarot Woman, Stargazer, Kill The King) Metallica
14. This Is Your LifeDio

Skribent: Jonas ”Madman” Persson