Militia Guard Music

En Saxon-skiva är alltid just en Saxon-skiva. Call To Arms är engelsmännens nittonde studioalbum, så vid det här laget är det lätt att känna igen Saxons sound, och det är svårt att missa vilka det är man lyssnar på när bandet har en så stark röst som Biff Byfords i spetsen. Det är svårt att tro på karlns röst att farbrorn har hunnit fylla 60 år, då den fortfarande är så full av energi och liv. Farbrorns hår skvallrar nog däremot mer om att han faktiskt är 60 år.


Back in ’79
är en midtempo-låt och en framtida allsångsfavorit på de stora hårdrocksfestivalerna med sin starka och lättsjungna refräng. Surviving Against the Odds låter som Saxon gjorde under första halvan utav åttiotalet. Mists of Avalon drar mer åt det episka hållet och avslutande Ballad Of The Working Man är inspirerad av bluesrock. Med andra ord så bjuder Biff och hans mannar oss på en påse Gott & Blandat i hårdrocksformat.

Call To Arms är en Saxon-skiva, varken mer eller mindre. Call To Arms kommer inte gå till historien som bandets starkaste släpp, och det finns inte heller några låtar som publiken kommer ropa efter framför klassiker som And The Bands Played On och 747 (Strangers In The Night) på ovannämnda festivaler. Men det är fortfarande en Saxon-skiva, vilket är en bra bit över medelvärdet.

Betyg:  7 av 10
Bästa spår: Mists of Avalon

Jimmy Rimsby