Release: 2/2 – 2018
Bolag: Silver Lining

Ett nytt släpp från Saxon är som att träffa en god vän, eller att äta ett godismärke som bytt design på påsen. Man vet man vad man får, men förpackningen har förändrats. Thunderbolt är inget undantag.

Här ryms trevlig riffbaserad musik tillsammans med Biff Byfords behagliga stämma på ett sätt som gruppen har skämt bort oss genom åren. Att gruppen dessutom kan rida på den våg av nyfunnen kreativitet efter några år av lågkvalitativ musik gör ju inte saken sämre. Gruppen blandar snabbare spår, som till exempel titelspåret och den fina Motörhead-hyllningen They Played Rock And Roll, med midtempo-gung som definitivt kommer få flera huvuden att guppa i takt med musiken. Försök att lyssna på Nosferatu (The Vampire’s Waltz) utan att stampa takten. Ett uppdrag svårare än de Tom Cruise tar sig an i Mission:Impossible-filmerna.

En överraskning får vi dock denna gång. Detta i form av Johan Hegg från Amon Amarth då han gästsjunger på Predator, och bidrar med en dimension i Saxons musik som man tidigare inte har tänkt på skulle fungera. Helt klart ett lyckat gästspel.

Saxon fortsätter att leverera det de är bäst på. Musik som inte på något sätt är fantastisk, men ändå långt ifrån dålig.

Betyg: 7 av 10.