Sister

Release: 27/1 – 2014
Bolag: Metal Blade Records

Min första kontakt med Sister var förra året när de dominerade en Malmöspelning som förband till Crashdïet. Deras utstyrsel skrek black metal, men musikmässigt var de ett hårdare Misfits. Det hela gav mig mersmak så jag lyssnade in mig på den grymma debuten Hated och blev ett ”fan” direkt. Nu är Sister tillbaka med sitt andra album Disguised Vultures. Om du som jag gillade debuten så lär du inte bli besviken, den kommer snarare få dig att sukta efter mer.

Albumet startar starkt med My Enemy, där Sister spottar ut riff efter riff och lämnar inget utrymme till något annat. Den har en stor potential till att frambringa en ”god” huvudvärk av allt headbangande som lär förekomma. Albumet fortsätter med första singeln Sick, likt öppningslåten bjuds vi på riff efter riff och en väldigt rispig samt spöklik röst av Jamie, vilket passar musiken perfekt. Refrängen “Sick, Sick, Sick” etsar sig fast på hjärnan direkt och lär finnas kvar där ett bra tag framöver. Titelspåret följer även den samma formula som My Enemy och Sick. Redan nu går det att ana en viss enformighet bland materialet på Sister’s nya album, vilket kan ses som ett minus trots att den är så välproducerad.

Andra låtar som är värda att nämna är den lite mer grung:iga Naked, som känns väldigt mörk och skitig med en riktigt långsam bas och trummor. Tillsammans med Jamie’s långsamma utdragna skrik bildas en nästan lite skrämmande black metal-känsla. Jag kan bara tänka mig hur bra den kommer göra sig inne i en mörk lagerlokal under en livespelning.
(Stop The) Revolution leder dem in på det glam:iga spåret med inslag av groove. Den går snyggt in i avslutande Please Kill Me, som startar med ett fint akustiskt gitarrspel innan elgitarrerna kommer in i ljudbilden för att sedan abrupt upphöras, tempot sänks en aning och vi hör en desperat Jamie skrika “Please Kill me.” Basen tar över och låten når sitt slut.

Disguised Vultures innehåller ett par riktigt bra låtar, dock går många i samma formula vilket kan ses som ett minus, men som nämnt ovan är den välproducerad med ett starkt material. Jag kan bara lyfta på hatten och tacka Sister för ett magnifikt album.

Du kan boka Disguised Vultures via iTunes.

Bäst: My Enemy och Naked.
Sämst: Inget nämnvärt förutom att vissa låtar kan te sig lite lika.
Betyg: 8/10

Låtlista:
1. My Enemy
2. Sick
3. Disguised Vulture
4. Arise
5. We Salute ‘Em
6. Slay Yourself
7. Naked
8. Dmn
9. (Stop The) Revolution
10. Please Kill Me

Skribent: Jonas “Madman” Persson