skindredvolumecd

Release: 30/10 – 2015
Bolag: Napalm Records

Skindred har tidigare blandat högt och lågt med sin egensinniga musik. Genren beskrivs lättast som nu-metal kraftigt inspirerad av reggae/dub-scenen. Förra årets Kill the Power var inte ett övertygande album. Därför är det skönt att aktuella given Volume är gruppens hittills starkaste album.

Med Volume lyckas Skindred för första gången fånga essensen av sin musik på ett rättvist sätt. Det är det första av gruppens album som inte spretar för mycket. Här visar de att det går utmärkt att kombinera feta gitarrer med Benji Webbes sång. Just sången är det som verkligen sticker ut i bandets sound, då den är starkt influerad av reggae snarare än den rapmetal-stil som man annars förknippar med genren. Det hindrar inte sångaren från att stundtals skrika av sig på Joanathan Davies-maner, som exempelvis under breakdownet på albumets titellåt.

Refrängerna bär låtarna och gruppen gör helt rätt i att fokusera på att göra dem så starka som möjligt. Det finns egentligen inte en enda refräng på skivan som inte får mig att vilja gunga i takt till musiken, allra tyngst gungar Shut Ya Mouth. Majoriteten av låtarna känns som bra partylåtar då de är medryckande och omöjliga att sitta still till.

Med Volume så visar Skindred att man är ett band att räkna med. Närvaron blir därmed obligatorisk vid bandets besök i Stockholm i början av december.

Betyg: 8 / 10

Skribent: Jimmy ”JimJim” Rimsby