Skull Fist

Release: 15/1 – 2014
Bolag: NoiseArt Records

Chasing The Dream är kanadensiska Skull Fist’s andra album, debuten Head Öf The Pack kom 2011. Tänk dig ungdomlig energi blandat med klassisk metal samt en förkärlek till de gamla hjältarna så är du nära. Tänk dig speed/power/heavy metal, tänk dig svenska Enforcer mixat med brittiska Holy Grail och du är ännu närmare en definition av hur Skull Fist låter.

Chasing The Dream är mer välproducerad än debuten, det är även tydligt att själva bandet har utvecklats markant i sitt spel. I den instrumentala Shred’s Not Dead visar de prov på en fin komposition som varken är uttryckslös eller saknar innehåll, snarare en snygg sammansättning av riff och ett sjysst trumspel. Även ett snyggt solo. Å andra sidan saknar Sign Of The Warrior variation i spelet, dock bjuder den på headbanging av det bästa slaget med sina snabba riff och en refräng som lär få dig att sjunga med högt.
Jackie Slaughter sjunger i högre toner än vad han gjorde på debuten och det är här vi kommer till Skull Fist’s stora minus, enligt undertecknad. Hans röst är nasal och jobbig att lyssna på, den stjälper mer än den hjälper det instrumentala spelet som stundtals är makalöst bra. Exakt samma känsla uppstod för två år sedan när jag såg dem live.

Så, har dessa kanadensare gjort ett godkänt album? Absolut! Kan du stå ut med Slaughter’s röst har du mycket att hämta här, innovativa riff som blandar det gamla med det nya. Övriga låtar på Chasing The Dream går i samma formula som de två jag nämnde, det är flashiga gitarriff som växlar från snabbt till mid-tempo och som ibland bildar perfektion. Förmodligen har Skull Fist en ljus framtid framför sig så länge de inte väntar tre år till innan de släpper album nummer tre.

Du kan boka Chasing The Dream via iTunes.

Bäst: Shred’s Not Dead.
Sämst: Jackie Slaughter’s sång som undertecknad inte står ut med.
Betyg: 7/10

Låtlista Chasing The Dream:
1. Hour to Live
2. Bad for Good
3. Chasing the Dream
4. Call of the Wild
5. Sign of the Warrior
6. You’re Gonna Pay
7. Don’t Stop the Fight
8. Shred’s Not Dead
9. Mean Street Rider

Skribent: Jonas “Madman” Persson.