Datum: 22/5 – 2012
Bolag: Dik Hayd International
Producent: Eric Valentine

Under det självbetitlade debutalbumet experimenterade Slash inom det musikaliska, han tog även hjälp från en rad olika sångare som Fergie från Black Eyed Peas och skräckrockaren Alice Cooper.

Apocalyptic Love fortsätter Slash att experimentera inom det musikaliska men har anpassat sig till endast en sångare genom hela albumet, Myles Kennedy från Alter Bridge.

Albumet börjar funkigt med kärlekshistorian Apocalyptic Love där Kennedy wailar fram, ”This is the last time Whoa-oh. Don’t care how we do it as long as we make love under the same sky. All we’ve got is tonight.Så fort låten är slut går det upp för mig vilken perfekt duo Slash och Kennedy är. Kennedy hänger med i varje not som Slash ger ifrån sig på sin gitarr, sedan att han även var påtänkt som sångare i en potentiell Led Zeppelin återförening gör inte Kennedy i sig mindre imponerande.

Shots Fired har ett solo av Slash där det inte är svårt att föreställa sig hur han står bakåtlutad med den höga hatten på huvudet medan han låter fingrarna tala likt solot från Guns N’ Roses November Rain. Mäktigt är ordet.

Apocalyptic Love är en våt dröm för människor som har en fetisch för grymma gitarriff samt solos – inte helt oväntat.

Både på albumets höjdpunkt Anastasia och den vackra balladen Far Away visar Kennedy en variation i sin sångstil. Vi vet redan att han kan sjunga storslagna rocklåtar men här visar han även en naken emotionell sida av sin röst som passar perfekt till de lugnare partierna. Slash solo i Far Away tillsammans med Kennedys röst är som gjorda för varandra.  Apocalyptic Love må vara ett soloalbum av Slash, han må vara huvudpersonen, ändå är det ingen enmansshow, han lämnar stort utrymme för resten av bandet som gör ett utomordentligt jobb.

Vad som gör detta album så spännande är dess rika variation där Slash verkligen visar vilken mångsidig gitarrist han är. Vi får allt ifrån gamla hederliga rock’n’roll låtar till lite mer bluesiga toner. Slash är väldigt teknisk, speciellt i de mer mjuka samt klassiska delarna av musiken. Det är inte konstigt att han ofta dyker upp när det diskuteras om vem som är världens bästa gitarrist genom tiderna.

Apocalyptic Love överraskade mig stort, det enda negativa jag kan komma på är att den innehåller alldeles för många låtar för sitt eget bästa. De flesta är genomgående bra men det kan finnas en risk att man inte orkar sig genom alla på en lyssning, hur som helst kommer Apocalyptic Love spelas en hel del under sommarens varma dagar.

Du kan köpa Apocalyptic Love via iTunes.

Bäst: Anastasia och Far Away.
Sämst: Albumet är lite för långt.
Betyg: 8/10

Låtlista:
Apocalyptic Love
One Last Thrill
Standing In The Sun
You’re A Lie
No More Heroes
Halo
We Will Roam
Anastasia
Not For Me
Bad Rain
Hard & Fast
Far And Away
Shots Fired

Skribent: Jonas ”Madman” Persson