slayerrepentlesscover

Datum: 11/9 – 2015
Bolag: Nuclear Blast

SLAAAAAAAAAAAAAAYEEEEEEEEEEEER!

Med tanke på vilken låtskatt Slayer har i bagaget skulle de lätt komma undan med att släppa ett eller två medelmåttiga album till, för att dryga ut kassan, innan de lägger av och ändå ha hedern i behåll. Riktigt så jobbar dock inte Slayer, utan istället släpper de Repentless som inte bara är ett av årets bästa album utan även 2010-talets bästa thrashalbum.

Repentless är ett monster till album och golvar det mesta inom sin genre. Det går inte att hitta några stora fel här förutom den trista instrumentaliska öppningslåten Delusions Of Saviour, som dock går in i efterföljande käftsmäll, Repentless. Slayer visar att de fortfarande är störst och bäst inom sin genre och det finns inte många stunder att andas ut under albumets 12 låtar.
Här finns en hel del låtskatter som platsar in i Slayers redan klassiska samling. Låtar som Repentless, Take Control, When The Stilness Comes, Chasing Death, Implode och monstret You Against You får en att vilja skrika ut av vrede och slå sönder ting  – i sann Slayer-anda. Resterande låtar kommer inte upp i samma storhet som nyss nämnda, men är fortfarande riktigt bra – bortsett från öppningslåten då.

Det förekommer en del snack runt olika forum på Internet att fans tänker bojkota Repentless på grund av att Dave Lombardo fick sparken för ett tag sedan. No Lombardo = No Slayer.. Mitt råd är att strunta i problemen inom bandet, införskaffa Repentless, skruva upp volymen på max och skaka på huvudet tills nacken värker. Strunta i att Lombardo inte är bakom trumsetet längre, för Paul Bostaph gör ett sjuhelskottas jobb. Likaså visar Gary Holt att han fortfarande är en av de bättre gitarristerna inom sin genre och en värdig efterträdare till den bortgångne Jeff Hanneman. Holts attackerande riff tillsammans med Kerry King är en fröjd för örat, vartenda ett är genomarbetat och gitarrsolona är ren poesi. Lägg därtill en arg Tom Araya som spottar ur sig texter om samhällsproblem, att media har för stort utrymme och den sedvanliga satanismen och du har ett klassiskt Slayer-album.

Jag avrundar denna text genom att knyta ihop säcken på samma sätt som den började, skruva upp Repentless på max volym och skrika: SLAAAAAAAAAAAAAAYEEEEEEEEEEEER!

Du kan köpa Repentless via iTunes.

Betyg: 10/10

Skribent: Jonas ”Madman” Persson