Release: 2019-01-25
Bolag: InsideOut Music

Steve Hackett är kanske den som har jobbat hårdast på att föra Genesis arv vidare. Inte bara har han ägnat stora delar av sina liveshower till material från detta legendariska band, han är också den av gruppens samtliga medlemmar som har fortsatt göra musik som påminner om gruppens allra bästa era (1970-talet).

At the Edge of Light är inget undantag, utan blandar de delar av Steve Hacketts kompositioner vi har lärt oss gilla mest. Med intrikata låtstrukturer och sitt unika gitarrsound får han oss att påminnas om hur bra Genesis faktiskt var en gång i tiden. Spår som Beats In Our Time och Under the Eye of the Sun hade platsat på valfritt album från den tidiga Genesis-diskografin. Efter att ha lyssnat på At the Edge of Light ett par gånger är det också fullt begripligt varför Steve har valt att spela hela Selling England by the Pound på den stundande turnén. Detta är en sorts spirituell uppföljare.

Trots att albumet tappar styrfart mot slutet så är det för mig obegripligt att folk är villiga att lägga ut tusentals kronor på att se Phil Collins när den verkliga stjärnan från Genesis är och var Steve Hackett och hans musik har minsann blivit varken tråkigare eller radiovänlig.

Betyg: 8 av 10.